banner47

İçişleri'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne özel teftiş!

İçişleri'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne özel teftiş!
banner3

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelleri hakkında özel teftiş başlattı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Personelin yanındayım' paylaşımında bulundu.ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nde çalışan bazı personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, İBB'de çalışan 86 bin personelin yanında olduğu mesajını paylaştı.

İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada "İBB, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden, 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve "PKK ile iltisaklı/irtibatlı" kişilerin Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) referansıyla İBB'ye yerleştirildiği yönündeki iddia ve tespitlerin yer aldığı iddianamenin de bahse konu özel teftişin kapsamında olduğunu açıkladı.
Sosyal medya hesabından duruma tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise paylaşımında, daha önce söylediği "Hak yemem hakkımı da yedirmem" sözlerini tekrarlayarak, "İstanbul'a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1475141919466569735

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER