banner47

Aile ve Sosyal Hizmetler daha da 'erişilebilir' olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler daha da 'erişilebilir' olacak
banner3

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşların eğitimden sağlığa, teknolojiden çalışma hayatına uzanan birçok alanda erişimlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Salgının olumsuz etkilerine rağmen erişilebilirlik alanında önemli çalışmalara imza atan Bakanlık, 2022 yılında da erişilebilirlik çalışmalarına hız verecek.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulusal standartları baz alan, güncel ihtiyaçlara çözüm sunan, ayrıca mevzuattaki son düzenlemeleri de içeren yazılı ve görsel içeriğe sahip rehber niteliğindeki “Erişilebilirlik Kılavuzu” çalışmalarını tamamladı.

Dijital olarak da yayımlanan kılavuz kamu kurumları, belediyeler, akademisyenler, öğrenciler ve tasarımcı olarak çalışan mimar ve mühendislerin kullanımına sunuldu.

Erişilebilirlik Kılavuzu baz alınarak kurgulanan, adım adım yapılması gerekenleri görsel olarak açıklayan ve erişilebilir mekânların simülasyonu niteliğinde bir “Erişilebilirlik Animasyonu” hazırlandı.

Bakanlık ayrıca, Türkiye'nin 2030'a kadar engellilik alanındaki ulusal vizyonu ve yol haritasını ortaya koyacak "2030 Engelsiz Vizyon Belgesini" hazırladı. 31 hedef ve 107 eylem planından oluşan belgede engellilerin ekonomik statüsünün güçlendirilmesinden eğitim müfredatına, erişilebilir bankacılık hizmetlerinden eşit fırsatlarla sportif etkinliklere katılımlarının sağlanmasına kadar pek çok hedef yer alıyor.

2022 yılında da toplumsal farkındalığın artırılmasına ve alandaki çalışmaların teşvik edilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bu kapsamda "2022 Yılı Erişilebilirlik Ödülleri" düzenlenecek. Düzenlenen eğitimler ve atölye çalışmaları sonucunda belediyelerin yararlanması için ‘Kaldırımlar İçin Erişilebilirlik Kılavuzu’ hazırlanacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik erişilebilirlik eğitimlerine ve belediyelere yönelik "yaya geçitleri, duraklar" konulu atölye çalışmalarına da devam edilecek" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER