banner47

Zafer Bayramı Gemlik'te Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te de coşkuyla, onur ve gururla kutlandı. Büyük Zafer’in 95. Yıldönümü Anma Törenleri sabah 09.00´da Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Zafer Bayramı Gemlik'te Kutlandı
banner3

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te de coşkuyla, onur ve gururla kutlandı. Büyük Zafer’in 95. Yıldönümü Anma Törenleri sabah 09.00´da Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Haberin videosu için tıklayınız...

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Tp.Kur. Alb. Ersan Kozaz ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Atatürk Anıtına çelenkleri sundular.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Veteriner Albay Ramazan Ekemen, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Gemlik İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik Ak Parti İlçe Başkan Vekili İsmail Topkaç, Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Muhammet Usta, gaziler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve Gemlik Halkı katıldı.

Resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi bir tören düzenledi. CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan tören konuşmasında şu ifadelere yer verdi : "Sosyal medya hesapları üzerinden Atatürk ve bayrak sevgilerinin büyüklüğünü anlatmak için şunu paylaşın bunu paylaşın, rekor kırıyoruz, bilmem kaç milyon olduk, uçuyoruz nidaları atanları anlayamıyorum. O paylaşımları yapıp bugün aramızda olmayanları. Ülkenin çoğunluğuyken aslında sırf rahatlarını bozmamak uğruna azmışız gibi gösterenleri anlayamıyorum."

Protokol üyelerinin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Törenlerin ikinci bölümü öncesinde Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Zafer Bayramının halkın katılımının sağlandığı kutlama programı ise İskele Meydanı yeni adıyla Demokrasi Meydanı alanında yapıldı.Kaymakam Karakuş, Garnizon Komutanı Veteriner Albay Ramazan Ekemen ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, halkın, gazilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon komutanlığınca görevli Veteriner Yüzbaşı Alper Uysal tarafından yapıldı sonra günün anlam önemine ilişkin şiirler okundu. Dojo karate okulu ve Gemlik Halk Eğitim Merkezi öğrencileri de törende gösterilerini gerçekleştirdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER