banner47

Bursa'da Ebabil Kuşu Bulundu

Bursa'da, Tuğçe Tekin isimli genç kız, sabah saatlerinde oturduğu mahallede yerde hareketsiz yatan dünyanın en esrarengiz kuşu olarak bilinen Ebabil kuşu buldu.

Bursa'da Ebabil Kuşu Bulundu
banner3

Bursa'da, Tuğçe Tekin isimli genç kız,  sabahsaatlerinde oturduğu mahallede yerde hareketsiz yatan dünyanın en esrarengiz kuşu olarak bilinen Ebabil kuşu buldu.

Bursa'nın Yıldırım İlçesine bağlı Mesken Mahallesi'nde oturan Tuğçe Tekin isimli genç kız öğlen saatlerinde işine giderken, yolda hareketsiz yatan bir kuş gördü. Tekin, bulduğu kuşun yaralı olduğunu düşünerek bir karton koliye koyarak muhafaza altına aldı.

Tuğçe Tekin, bir kuşçuya sorarak yaptığı araştırmada kuşun cinsinin ‘Ebabil Kuşu’ olduğunu öğrendi. Bulduğu kuşa su ve bisküvi veren Tekin, şuanda ofisinde kuşun kendisine gelerek özgür yaşam alanına kavuşmasını bekliyor.

UÇARKEN UYUYORLAR

Ebabil kuşları diğer kuşlardan farklı olarak tüm ömürlerini uçarak geçirmeleri ile biliniyor. Ayrıca, sadece üremek için yere kondukları ve bir daha havalanamadıkları da söylenir. Kendilerine has kanat yapısı olan kuşların, uçarken de aynı zamanda uyumalarını sağlıyor. Ebabil kuşları tüm canlı türlerinden kaçtıkları için doğada nadir olarak görülürler.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28