banner47

Yıldırım Holding'in Kurucusu Hayatını Kaybetti

Mehmet Yıldırım, Ali Rıza Yıldırım ve Yüksel Yıldırım'ın babası Garip Yıldırım hayata gözlerini yumdu.

Yıldırım Holding'in Kurucusu Hayatını Kaybetti
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Mehmet Yıldırım, Ali Rıza Yıldırım ve Yüksel Yıldırım'ın babaları Garip Yıldırım,  29 Mart Çarşamba günü (bugün) Samsun Büyük Camii'nde ikindi namazına mütakip Kıranköy Aile Kabristanlığı'nda toprağa verilecek.

GARİP YILDIRIM KİMDİR?

1931 yılında Mehmet-Şehriban Yıldırım çiftinin sekiz çocuğundan sonuncu çocuğu olarak Sivas’ın Hafik ilçesi Güneli köyünde dünyaya geldi. Annesini henüz 6 aylık iken, babasını ise 7 yaşında kaybetmiştir. 1945 yılında Zeycan hanımla tanıştı ve evlendi.Bu evliliğinden 3 erkek çocuğu oldu. 1951-1954 yılları arasında vatani görevine Ankara’da başlayıp Elazığ il Jandarma Alay Komutanlığı’nda jandarma çavuş olarak tamamladı. 1957 yılına kadar tarımsal alanda hayvancılığa dayalı çalışmalarda bulundu. 1957 yılında sahip olduğu mandıra ve büyük baş hayvanları satarak İstanbul’da Ticaret hayatına adım attı. 1964 yılında Samsun’a yerleşti. Samsun’da inşaat malzemeleri satışına dayalı küçük bir işletme kurdu. 1988 yılında T.K.İ. Samsun deposunun işletmeciliğini ihale sonucu alarak kömür işine girdi. 1993 yılında ticari yaşamında çok önemli yeri olan kömür ithalatı ve satışına başladı. 2003’lü yılların başında ise özelleştirme ihalelerine katılım göstererek Gemlik Gübre San.A.Ş, Eti Krom A.Ş ve Sedefport Liman İşletmeleri birçok kuruluşu bünyesine katarak,2008 yılında Yıldırım Holding A.Ş.yi oluşturdu. 2008 yılında Gemlik ve Bursa’da kurumlar vergisi mükellefleri arasında en çok vergi ödeyerek vergi rekortmeni olmuştur. Yıllar önce küçük bir işletme ile ticaret hayatına atılan ve şu anda binlerce kişiye iş imkanı sağlayan bir kuruluşun kurucu başkanıdır.

ZEYCAN YILDIRIM KİMDİR?

1926 yılında Hasan - Baci Ulusoy çiftinin yedi çocuğundan altıncı çocuğu olarak Sivas’ın Hafik ilçesi Aktaş köyünde dünyaya geldi. 1945 yılında Garip beyle tanıştı ve evlendi. 1957 yılına kadar tarımsal alanda hayvancılığa dayalı çalışmalarda bulundu. Bu süre zarfında tasarımlıcığını kendisi yaptığı el emeği göz nuru halı ve kilim dokumaları ile çok büyük gelirler elde etmiştir. Elde edilen gelirlerle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alarak ailesinin güçlü bir sermaye yapısına sahip olmasında çok önemli rol almıştır. 1957 yılında İstanbul’a 1964 yılında ise eşi Garip beyle beraber Samsun’a yerleşti. Garip beyle yapmış olduğu ve günümüze kadar devam eden evliliğinden 3 erkek çocuk dünyaya getirdi. 1964 yılında küçük bir işletme olarak başlayan ticaret hayatlarının, günümüzde ise binlerce kişinin istihdam edildiği bir kuruluş olmasında eşi Garip beyin en büyük destekçisi, yol ve hayat arkadaşı olmuştur. Halen mütevazi yaşantısına Samsun’da devam etmekte olan Zeycan Yıldırım ülke ekonomisine sağladıkları katma değer için her zaman kendisi ve aile fertleri ile gurur duymaktadır.

YILDIRIM HOLDİNG Hakkında

YILDIRIM Şirketler Grubu’nun temelleri, Garip YILDIRIM’ın 1963 yılında Samsun’da kurduğu GARİP YILDIRIM VE OĞULLARI adlı küçük bir inşaat malzemesi şirketi ile atılmıştır. Şirket; kuruluşundan bu yana faaliyet alanını yeni iştiraklerle daima genişleterek endüstriyel çeşitliliği yakalamış, gösterdiği girişimcilik ve sürdürülebilir inovasyon sayesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen endüstriyel grupları arasına girmiştir. YILDIRIM ailesinin %100 sahibi olduğu özel bir şirket konumundaki YILDIRIM Grup, 1980 yılından bu yana ailenin ikinci kuşağı olan Ali Rıza, Yüksel ve Mehmet YILDIRIM kardeşler tarafından yönetilmektedir. Bu şirket yapısı, sürdürülebilir büyümeyi yakalamak için üst düzey motivasyonun yanı sıra hızlı ve doğru karar verebilme kabiliyetini de beraberinde getirmektedir. YILDIRIM Grup, 2008 yılında İsveç’te ilk uluslararası yatırımını gerçekleştirmesini takiben merkezi İstanbul’da bulunan ve dünyanın 4 kıtasında, 21 ülkede, 11 farklı sektörde faaliyet gösteren küresel bir güç konumuna erişmiştir.




 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28