banner47

Ulaşım Zammına Tepki Yağıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım zammına vatandaşlardan ve muhalif kanattan tepki geldi.

Ulaşım Zammına Tepki Yağıyor!
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım zammına vatandaşlardan ve muhalif kanattan tepki geldi.

Bursa’da bugün yapılan ulaşım zammına sosyal medyadan tepki yağdı. Twitter’da #BurulaşZammıGeriÇek hashtag’iyle yüzlerce yorum yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BURULAŞ’ın yaptığı ulaşım zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Özdemir, halkı daha iki ay öncesine kadar toplu ulaşıma teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yapılan bu zammı kentliye açıklamak zorunda olduğunu söyledi.

Özdemir; “Bursa güne yine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin sorumsuz ve bir o kadar garip uygulamasıyla başladı. Daha 2 ay geçmemişken ve Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Altepe, Bursa’daki trafik çilesinin çaresinin toplu ulaşım olduğunu belirtmişti. Bugün güne başladığımızda görüyoruz ki; tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1.50 liradan 1 lira 85 kuruşa yükseltildi. Toplu ulaşım araçlarının kullanılmasını isteyen ve bunu çare olarak sunan Recep Altepe’nin yüzde 15’lik zammı kime ve neye göre yaptığını açıklamasını istiyoruz. Bu konu her şeyden önce kentte yaşayan halkı anlama ve vicdan problemidir” dedi.

İmza Kampanyası Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım zammının geri çekilmesi için Change.org'da imza kampanyası başlatıldı. Aralarında Chp Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ında bulunduğu yüzlerce kişi online olarak başlatılan imza kampanyasına katılarak zammın geri çekilmesini talep etti.

İşte o imza kampanyası : Bursa'da ULAŞIM ZAMMINA HAYIR diyoruz...

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER