banner47

Gemlik'te 88 Gündür Grev Var

Gemlik Gübre Grevi 88 gündür devam ediyor. Bugün Gemlik Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen işçiler basın açıklaması yaptı.

Gemlik'te 88 Gündür Grev Var
banner3

Gemlik Gübre Grevi 88 gündür devam ediyor. Bugün Gemlik Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen işçiler basın açıklaması yaptı.

Haberin videosu için tıklayınız...

Türk-İş Sendikası, Türk Metal Sendikası, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşları grevdeki işçileri yalnız bırakmadı. Türkiye Petrol, Kimya Lastik İşçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Erkan Yakışan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

"Sendikamız Petrol-İş'in en eski ve ülkemizin en köklü iş yerlerinden birisi olan Gemlik Gübre'de grevimiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Gemlik Gübre'de toplu iş sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 22 Ağustos 2016 tarihinde greve çıkmıştık.

335 üyemizin katılımıyla başlattığımız grev, tüm baskılara ve OHAL koşullarına rağmen ilk günkü coşku ve kararlılığıyla devam etmektedir. Petrol-İş Sendikası olarak toplu iş sözleşmesi süreci boyunca üyelerimizin alın terinin karşılığı yani hakkını alması için çaba sarf ettik. Aylarca müzakere yollarını aramış olmamıza karşın, ne yazık ki, işverenin uzlaşmaz tutumuyla karşılaştık.

Gemlik Gübre işçileri, yıllarca bu köklü fabrikayı emeğiyle sırtında taşımıştır. Bu işletmenin bugünlere gelmesinde en büyük pay, işçilerindir. Gemlik Gübre işçisi gerektiğinde işine ve fabrikasına sahip çıkmak için yine her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyecektir.

Ancak yıllarca döktüğümüz alın terinin artık karşılığını istiyoruz. Çalışma koşullarımızın düzelmesi için mücadele ediyoruz. İşveren ise sözleşme sürecinin başından itibaren taleplerimize kulak tıkamış ve uzlaşmaz bir tavır takınmıştır. İşverenin bu tavrına, Haziran ayında getirilen nitratlı gübre satış yasağını bahane etmektedir.

Gemlik Gübre, tarihi boyunca nice badireler atlatmış, zor günler geçirmiştir. 2004 yılında özelleştirmeden sonra Petrol-İş örgütlüğünü korumuş ve fabrika bugünlere gelmiştir. Biz geçmişte olduğu gibi işimize ve fabrikamıza yine sahip çıkıyoruz. Ülkemiz tarımı ve gübre sektörünün zararına olan gübre yasağının kalkması için sendika olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Petrol-İş'in ve Gemlik Gübre işçisinin bu sağduyulu yaklaşımı ortadayken, işverenin bizleri düşman bellemesi kabul edilemez. Burada ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz.

Yağma yok! Hakkımızı yedirmeyiz, hukukumuzu çiğnetmeyiz!

Hiç kimse OHAL'in, gübre yasağının arkasına sığınmasın.

Grev öncesinde OHAL nedeniyle mücadelemizin engellenmeyeceğini söylemiştik. OHAL'e rağmen kararlı bir mücadele vermesini bildik. Gemlik Gübre işçisinin kararlı duruşu ve 35 bin üyesiyle Petrol-İş'in tüm desteğiyle, OHAL'in ilk grevini başlattık. Ülkemizde koşullar ağırlaşmasına rağmen emek mücadelesinde umut olduk.

Bu mücadelemizden milim geri adım atmayız! Grevimiz başarıya ulaşana kadar sürecektir. Önce müzakere, sonra sonuna kadar mücadele tarihine Gemlik Gübre Grevini de ekleyecektir. İşveren, işçi, sağlığı, özlük haklarımız ve ücretlerle ilgili meşru, yasal ve karşılanabilir taleplerimizi daha fazla görmezden gelemez. Haklarımızı alana kadar ve bu iş yerinde çalışma barışı yeniden sağlanana kadar grevimiz devam edecektir. Buradan işverene bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin çözüm ve anlaşma için bir adım atın, taleplerimize yanıt verin. Sağduyu kazansın, çalışma barışı sağlansın.

Haklıyız, hakkımız olanı istiyoruz!"

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER