banner47

Tuğçe'nin Katili Ağırlaştırılmış Müebbet Almadı

Umurbey'de öldürülen Tuğçe Uludağ'ın davasındaki gelişme ailesi ve yakınlarını şok etti.

Tuğçe'nin Katili Ağırlaştırılmış Müebbet Almadı
banner3

Umurbey'de öldürülen Tuğçe Uludağ'ın davasındaki gelişme ailesi ve yakınlarını şok etti.

Gemlik’in Umurbey mahallesinde yaşayan Tuğçe Uludağ (25), uzun süredir kendisini tehdit eden Aykut Ertunç tarafından yaşadığı apartmanın önünde av tüfeği ile vurulmuştu.

Aykut Ertunç, Tuğçe Uludağ’a karşı beslediği karşılıksız aşk nedeniyle bir süredir genç kızı takip ediyor, sosyal medya aracılığıyla ölümle tehdit ediyordu. 2 Aralık akşamı Uludağ’ın evinin karşısında pusu kuran Ertunç, av tüfeği ile cinayeti işlemişti. Ertunç olay sırasında kendini de yaralamış, emniyet ekiplerince Gemlik çıkışında yakalanmıştı.

BUGÜN KARAR VERİLDİ

Daha önce ertelenen davada bugün karara varıldı. Tuğçe'nin ailesi ve avukatı savcının ağırlaştırılmış müebbet isteminden dolayı umutluydu. Fakat hakim ağırlaştırılmış müebbet yerine indirimsiz müebbet cezasıyla cezalandırınca aile mahkeme salonunda şok yaşadı.Hakimin gerekçeli kararı bir hafta sonra açıklanacak. Gerekçenin açıklanmasının ardından Tuğçe'nin avukatı Mehmet Gül, bu karara itiraz edeceklerini, ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edeceklerini ifade etti.

DAHA ÖNCE İTİRAF ETMİŞTİ ŞİMDİ CİNAYETİ PLANLAMADIM DEDİ

Tuğçe'nin katil zanlısı Aykut Ertunç, yakalandığında verdiği ilk ifadeyle hakim karşısındaki verdiği ifadenin çelişmesi dikkatlerden kaçmadı. Emniyetteki ilk ifadesinde, cinayeti planladığını belirtirken, bugün hakim karşısında, "Cinayeti planlamadım. Evet Tuğçe'yi öldürmek istiyordum ama herhangi bir plan yapmadım. O gün ailemle birlikte yemek yemiştik, ondan sonra geldim öldürdüm. Planlasaydım eğer, gemici arkadaşlarım vardı gemiyle yurt dışına kaçardım."ifadelerini kullandı. Ertunç'un avukatı ise savunmasında, "Müvekkilim avcıdır. Avcılık yaptığı için aracında her zaman tüfek bulunur, cinayet işlemek için bulundurmamıştır tüfeğini aracında" demesi üzerine mahkeme salonundaki gerginlik giderek arttı.

TUĞÇE'Yİ AVLAMAYA GELMİŞ

Tuğçe'nin kuzeni Emre Düzensever'de zanlının avukatının savunması üzerine, "Biz avcılıkla alakalı kanunu da iyi biliyoruz. Kanun gereği av tarihleri belirlidir. Çarşamba,Cumartesi ve Pazar günü av yapılabilir. Av yapılacak yere gidene kadar da tüfeğin kılıfından çıkartılması, izin verilen günler haricinde tüfeğin araçta bulunması yasaktır. Tuğçem, cuma günü öldürülmüştür. Yani o cani Tuğçemizi avlamaya gelmiş. Doğal olarak abuk sabuk bahanelerin arkasına sığınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından kurtulamayacak. Bu konuda inancımız tam, itirazımızı yapacağız ve adalet tecelli edecektir." ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER