banner47

Şükriye’de Laz Şenliği Coşkusu

Gemlik Şükriye Mahallesi Geleneksel Laz Şenlikleri yoğun ilgi gördü.

Şükriye’de Laz Şenliği Coşkusu
banner3

Gemlik Şükriye Mahallesi Geleneksel Laz Şenlikleri yoğun ilgi gördü.

Mahalle meydanında gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Ak Parti, CHP ve MHP yöneticileri de katıldı. Sivil toplum örgütü üyeleri ve çok sayıda davetlinin de yer aldığı Laz şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Laz Rallisi büyük heyecan yarattı. 12 sporcunun katıldığı yarış, üç etap halinde gerçekleşti. 2013 yılı Yetenek Sizsiniz Yarışması Finalisti illüzyonist Salih Akyol izleyicilere büyülü dakikalar yaşattı. Çeşitli hediyelerin verildiği çekilişlerin yanı sıra halat çekme yarışması, Şeker Oğlan, Horon ve Hemşin oyunları güne renk kattı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Recep Altepe’nin selamını ileterek başladığı konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Barutçuoğlu Laz rallisi yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini dağıttı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, sadece seçim dönemlerinde ve özel günlerde değil, köyden mahalle statüsüne dönüşen birimlere her daim geldiklerini hatırlatarak, yapılan çalışmalar konusunda da bilgiler verdi. “Şehirde ne varsa köylerde de o olacak” dediklerini anımsatan Refik Yılmaz, Şükriye Mahallesine de dev bir sera kurma projesi başlattıklarını müjdeledi. Toprakların daha verimli kullanılması için tarıma yönelik yatırımları sürdüreceklerini anlatan Refik Yılmaz, Hamidiye Gölet’inin bitimi sonrasında sulama sorununun da ortadan kalkacağını vurguladı. Geleneksel Köy günlerinin birlik, beraberlik ve kardeşlik unsurlarının pekiştirilmesinin yanı sıra, gelenekleri de gelecek kuşaklara artırmak için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Refik Yılmaz, organizasyonda emeği geçen Şükriye Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Behçet Subaşı ve Mahalle Muhtarı Yılmaz Baykal’a da teşekkür etti. Refik Yılmaz, Şükriyeli çocuklara yeşil beyaz tişört ve şapka dağıttı.

Break Dans gibi çeşitli sürpriz gösterimlerin de yaşandığı geleneksel Şükriye Mahalle gününde davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. Kaymakam Gürbüz Karakuş’ta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz FETÖ Terör Örgütü hain darbe ve işgal girişimine atıfta bulunarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gürbüz Karakuş tüm şehitlerimizi ve demokrasi şehitlerini de saygı ve minnetle andıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28