banner47

Gemlik'te 15 Temmuz Coşkusu

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri Gemlik’te de yoğun ilgi gördü.

Gemlik'te 15 Temmuz Coşkusu
banner3

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri Gemlik’te de yoğun ilgi gördü.

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği “Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne” yüzlerce Gemlikli katıldı.

Mehteran eşliğinde Türk Bayraklı yürüyüşte, FETÖ Terör Örgütü hain darbe ve işgal girişimi bir kez daha şiddetle kınanırken, tekbir getirilip, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol, Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda Gemlikli yürüyüşe katıldı.

Atatürk Spor Salonu önünde başlayan yürüyüş Orhangazi Caddesi, İstiklal Caddesi ve Ahmet Dural Meydanı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam etti. Mehteran Gösterimi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında da devam etti. Burada bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Pensilvanya Şeytanı diye nitelendirdiği Fethullah Gülen ve örgütünün altın nesil yetiştireceğiz diyerek, gençleri kandırarak katil nesil yetiştirdiğini söyledi. 40 yıl boyunca sinsi ve hain planlarının 15 Temmuz 2016 tarihinde 4 saat içinde yerle bir edildiğini bildiren Refik Yılmaz, tüm şehitlerin yanı sıra Demokrasi Şehitlerini de saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı programları etkinlikleri de yoğun ilgi gördü. Buradaki programa Kaymakam Gürbüz Karakuş ve Protokol üyeleri de katıldı. İlçe Müftülüğünün organize ettiği Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından, Kaymakam Gürbüz Karakuş’ta bir konuşma yaparak, FETÖ terör örgütü işgal girişimini kınayıp, şehitleri andı. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı dua ettirirken, tüm ülke ile birlikte okunan Salâ yı da emekli müftü ve eski milletvekili Ramazan Yenidede okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazi mecliste yaptığı konuşmayı da Gemlikliler büyük bir coşku ile hazırlanan dev ekrandan izledi. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’da Gemliklilere hitap ederek, Fethullah Gülen’in bilinmeyen yönlerini anlattı. Hapishanedeki örgüt üyelerine gönderdiği son mesajında, rüyasında Hz. Yusuf’u gördüğünü iddia eden Fethullah Gülen’in din simsarı, yalancı, sahtekar ve devlet düşmanı olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, Fethullah Gülen ve teröristlerine tahliye değil, idam sehpası yolu gözüktüğünü anlattı.

Ses sanatçısı Bayram Büyükoruç ve Mesut Biçim Konserleri de Demokrasi Zaferi kutlamalarına renk kattı. Gecede vatandaşlar ve çocuklar da şiirler okudu. Sabaha kadar uyumayan Gemlikliler, sabah ezanı sonrasında nöbeti tamamladı. Gemlik Belediyesi nöbet tutan vatandaşlara lokma, çay, etli pilav ve çorba ikramında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER