banner47

Tekzip ve Düzeltme "Kireç Fabrikasından Karsak Açıklaması"

Geçtiğimiz hafta yayımlanan haberde ; "Orhangazi İlçesi Arıtma Tesisi tamamlanıp, hizmete girse bile Karsak Deresi’nin Kirlilik ile imtihanı bir türlü bitmiyor." başlığı altında yapılan habere kireç fabrikasından resmi açıklama geldi...

Tekzip ve Düzeltme
banner3

Geçtiğimiz hafta yayımlanan haberde ; "Orhangazi İlçesi Arıtma Tesisi tamamlanıp, hizmete girse bile Karsak Deresi’nin Kirlilik ile imtihanı bir türlü bitmiyor." başlığı altında yapılan habere kireç fabrikasından resmi açıklama geldi. Kadıköy 31.Noterliği tarafından gönderilen resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi :

"Tesisimiz modern teknoloji ile üretim yapan sektöründe örnek bir fabrikadır. Fabrikamızın değerli bir ürünü olan ve satışını gerçekleştirdiğimiz kireç, atık sınıfı bir ürün değildir. Fabrikamız Karsak Deresine 2,5 km uzaklıktadır. Fabrikamızdan Karsak Deresine döşenmiş bir borulama sistemi yoktur. Yine kireci dereye boşaltacak deşarj sistemi yoktur. Aynı şekilde satışı yapılan kirecin değerli bir ürün olması nedeniyle nakil vasıtalarıyla dereye atılması da söz konusu değildir. Tesisimiz kamu kurumlarınca sık sık denetlenmektedir. Ayrıca tesisimizde üretimini yaptığımız kireç, belediyelerin arıtma tesislerinde çevre kirliliğini önleyen bir katkı maddesi olarak kullanılmaktadır."

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28