banner47

Talan Adaylığını Açıkladı

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 21 Şubat'ta yapacağı kongrede aday sayısı ikiye çıktı.

Talan Adaylığını Açıkladı
banner3

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 21 Şubat'ta yapacağı kongrede aday sayısı ikiye çıktı.

Mevcut Başkan İsmail Beki'ye karşı adaylığını açıklayan İbrahim Talan, "Ekibimizle ve tecrübemizle kaldığımız yerden hizmetlere devam edeceğiz" dedi. Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda 15 yıl boyunca 5 dönem Başkanlık görevinde bulunan İbrahim Talan, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Belediye Başkan adayı olunca istifa etmişti. İbrahim Talan Saklı Bahçe Kafe'de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla projelerini açıklayıp, yönetim kurulu üyelerini basın mensuplarına tanıttı. Slayt gösterimlerle desteklediği açıklamasında bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlatan İbrahim Talan, "Yeniden göreve gelirsek İlçeye, sanatkarımıza ve esnafımıza Sanayi sitesi kazandıracağız"^sözünü verdi.

KHK ile gerilen esnaf ve sanatkarların üzerindeki kara bulutların dağılmasını temenni ettiğini ifade ederek söze başlayan İbrahim Talan, "Keşke esnaf ve sanatkarlarımızı bu kadar endişeye sevk eden KHK sonrasında toplantıların öncülüğünü bizim odamız yapsaydı. Küçük esnafımız bu olaydan olumsuz etkilendi. Odamızdan beklentiler karşılıksız kaldı. Bizim dönemlerimizde bu konularda öncülük her zaman odamızda olurdu" dedi. Üniversite'nin Gemlik'e gelmesinde, küçük sanayi sitesinin yapımında, bağ-kur ofisinin ilçede açılmasında her zaman öncülük yaptığını anımsatan İbrahim Talan, "Esnaf ve Sanatkarlarımızı hiç bırakmadım. Ekibimizle, tecrübemizle, kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. En büyük projemiz de Modern bir sanayi sitesi yapmak olacak. Esnaf ve sanatkarlarımız şehir içinde, mahalle, sokak aralarında, apartman altlarında bin bir güçlükle hizmet vermeye çalışıyor. Sanayi sitesi için sözümüz var. Belediye'den para pul istemiyoruz. Birlikte yer bulduğumuzda, biz bu sanayi sitesini yaparız" dedi.

Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar Yerini de eleştiren ve kendilerinin projelerinin belediye tarafından kabul edilmediğini öne süren İbrahim Talan, "Kapalı Pazar yeri amacına uygun hizmet vermiyor. Üstü kapanmadığı için köylü pazarı yapılamıyor. Esnafımız zorluklarla para kazanmaya çalışıyor. Yine de eksikler giderilmesi halinde hizmet hizmettir" diye konuştu. 2800 üyesi olan odanın 1650 üyeye düşürüldüğünü de ifade eden Talan, "Esnafın geldiği durum ortada" dedi. İbrahim Talan, göreve seçilmesi halinde ikinci büyük proje olarak Gemlik Spora otobüs hediyesi sözünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28