banner47

Refik Yılmaz Belediye Personeline Seslendi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Personeline seslendi: “MARİFET İLTİFATA TABİDİR ANCAK DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Refik Yılmaz Belediye Personeline Seslendi
banner3

Gemlik Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında tamamlanan toplu iş sözleşme görüşmelerinde resmi imzalar atıldı. Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Düğün Salonunda düzenlenen törende 110 işçiyi kapsayan ve 82 maddenin tamamında uzlaşmaya varılan Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri anlaşması Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin tarafından imzalandı. Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un da yer aldığı imza törenine Belediye Daire Müdür, Amir, İşçi ve Memurları da katıldı.

   Toplu İş Sözleşme Görüşmelerini iki aylık süre içinde yapılan 4 toplantı sonunda imza altına aldıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “Çalışanlarımıza hak ettiği oranda zam verdik. Enflasyonun altında bırakmamayı düşündük. Ortalama yevmiyeleri 87 lira 74 kuruştan 97 lira 76 kuruşa çıktı. Enflasyona birkaç puan daha ekledik. Ayrıca ilk yıl için yüzde 13, ikinci yıl içinde yüzde 12 oranında zam yaptık. Çok zam yaptık yerine, çok çalışalım ilkesini benimsedik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin’de, ortaya çıkan sonucun oldukça sevindirici olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Sendika temsilcilerine teşekkür etti.

   Gemlik Belediyesinin büyük bir aile olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, çalışma barışının en üst seviyede bir kez daha sağlanmasının mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Gemlik Belediyesinde önce sosyal barışın sağlandığını ve görevde bulundukları 5 yıl içinde ilk olarak sosyal denge ücreti uygulamasını getirdiklerini hatırlatan Refik Yılmaz, sendika değişikliği sonrasında da meydana gelen ekonomik tablo ve uyumunda ortada olduğunu ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bir sendikanın genel kongresinde uğradığı protestoyu da kınayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bir yanda terör örgütüne sırtını dayayan siyasi parti ve terör örgütü toplantısı havasında yapılan sendika genel kurulu öte yandan da çalışanını koruyan, çalışma barışına ve sosyal dengeye katkı koyan sendikalar. Ortaya çıkan tablo ortadadır” diye konuştu.

   “Marifet İltifata Tabidir” diye konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Türkiye’nin bilinçli şekilde geri bıraktırıldığını savundu. İlkokullarda “Ali Uyu, Ayşe Yat” fişleri ile kasıtlı olarak Türk Toplumunun bilinçaltına olumsuz mesajlar işlendiğini belirten Refik Yılmaz, aradaki açığı kapatmak için çok çalışılması gerektiğine işaret etti. Gemlik Belediyesi olarak hizmet çıtasını en üst seviyeye çıkardıklarını anlatan Refik Yılmaz, “Gemlik’in marka değeri giderek yükseliyor. İnsanlarımız bunu hak ediyor. Gemlik Belediyesi Sabah 08-00 Akşamüstü 17.00 mesaili bir belediye değildir. Çok çalışarak insanımıza hak ettiği hizmetleri, yatırımları getirmeliyiz. Bu şuur ve bu istekle hareket etmeliyiz. Yine bu şuur ve istekle, Milletimizle birlik ve beraberlik içinde terörün de üstesinden geleceğiz. Hep birlikte milletimizin sesi olacağız. Ailelerinize, Gemlik’e sizlere hayırlı uğurlu olsun. Helal Olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28