banner47

Gemlik Style Teknoloji İle Geri Döndü

GemlikLife olarak Gemlik’in en yeni firmalarından ASHAN Bilişim’in konuğu olduk. ASHAN Bilişim firmasının kurucusu Serhad Ashan’ı Gemlik Style adlı şarkısıyla tanıyoruz. Ashan’la firması ve işleri hakkında söyleşide bulunduk.

Gemlik Style Teknoloji İle Geri Döndü
banner3

GemlikLife olarak Gemlik’in en yeni firmalarından ASHAN Bilişim’in konuğu olduk. ASHAN Bilişim firmasının kurucusu Serhad Ashan’ı Gemlik Style adlı şarkısıyla tanıyoruz. Ashan’la firması ve işleri hakkında söyleşide bulunduk.

Öncelikle Serhad Ashan’ı tanıyalım. Serhad Ashan kimdir?

Merhabalar GemlikLife okurları. Ben  Serhad Ashan daha doğrusu Serhat AŞAN diyelim. Kimliğimde öyle yazıyor. Yaşım 26. Uzun yıllardır insanların müzisyen olarak tanıdığı biriyim. Özellikle Gemlik halkı daha yakından tanıyor, çünkü bende bir Gemlikliyim. Burada doğmasam da havasından mıdır suyundan mıdır bilmem kendimi buralı hissediyorum. Yaşantımın büyük bir kısmı burada geçti ve gelecekte de burada geçmesini istiyorum. Ailemle beraber Gemlik’te yaşıyorum. Güzel ülkemin neredeyse tüm şehirlerini gezme fırsatı yakaladım. Teknolojiye ilgim çocukluğumdan beri var. Bilgisayarın Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başladığı zamanlarda ben onarıma ilgi duymaya başladım. O zamandan beri birbirinden farklı şehirlerde hep bu işlerde çalıştım. Bilgi ve deneyimimi arttırdım. Hem müzik hem de teknoloji ile yakından ilgilendim. Son 6 senemi İstanbul’da iş hayatıma harcadım. Sanat hayatım bir yana tam bir teknoloji bağımlısıyımdır. Aslında hangimiz değiliz ki? En ortak noktalarımızdan biri sosyal ağ değil mi zaten? Elimizden telefonun düşmemesine sebep olmuyor mu? Ama bendeki fark teknolojik ürünleri parçalarına ayırıp toplamayı hastalık haline getirmem. Beni uzaktan tanıyanlar Müzisyen, yakından bilenler ise tam bir teknoloji delisi olarak tanırlar.

Uzun süredir İstanbul’daydın Gemlik’e iş yeri açma nedenin nedir?

Yaşadığım hiçbir şehirde kendimi evde hissetmedim. Sadece İstanbul demekle kalmayalım birçok şehirde ufakta olsa yaşantım oldu. Ailemin burada yaşıyor olması da ufak bir sebep olsa da, dediğim gibi insan kendini evde hissetmek istiyor. Ve bu tadı bana yaşatan tek şehir Gemlik. Gelecekte de başka bir şehirde yaşamak gibi bir planım yok. Bu şehrin insanlarını bir başka seviyorum. Dışarıda herkes kopuk halkalardan oluşuyor. Burada ise tamamen kenetlenmiş bir kitle var. Tabi her şeyin kötü yanları da vardır. Gemlik insanı bu yanları da düzeltebilecek tutuma sahip. En ufak olayda bile bir araya toplanıp çözüm üretebiliyoruz. Herkes yürür ama bir şehrin tamamını bir yürüyüşe dahil etmek emin olun zor. Burası Gemlik. İnsanların adını bilmese bile Selam verdiği güzel insanlarla dolu bir yer. Biz birer puzzle’ız. Birleştiğimizde bu şehri yansıtıyoruz.

Gemliğe ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Sloganımızda da belirttiğimiz gibi “ Teknolojiye Dair Her Şey “ daha da açacak olursak; Masaüstü, Dizüstü bilgisayar teknik servisi ve parça satışı, Güvenlik kamera kurulumu, 3D Animasyon ve Seslendirme hizmetlerinin yanı sıra APPLE marka cihazlarının teknik desteğini de veriyoruz. Bir ürünü satmak hissiyatı olmadan tüm bilgilerimiaktarıp insanlara çözüm ortağı olmayı seviyorum. Beni bilen muhabbetimin yarıda kesilmeyeceğini bilir. Bildiğim her püf noktayı herhangi bir ücrete ihtiyaç duymadan aktarıyorum. Herşey para değil şu hayatta. Burada yazımı gören insanlara sesleniyorum. Aklınızda cevaplanmamış teknolojik soruları cevaplamak için Cius AVM Arka KAPI Karşısında bekliyorum. Yakında açacağım müzik şirketi ile müzik aşığı insanların bir araya toplanacağı Gemlik’teki tek kuruluş haline geleceğiz. Burası sanat kokuyor. Bu şehrin yeteneklerini Türkiye’nin her noktasına ulaştırmakta ön ayak olmak istiyorum. Yıllardır Pop, Rock, Türkü vb birçok farklı dalda icraatları olan arkadaşlar ile bağlantımızı hiç azaltmadık. Umarım daha yeni birçok insanla da sağlam bağlantılar kuracağız. Bunun yanı sıra Teknolojik desteğimi hiçbir zaman aksatmayacağım.

Gemlik sizi neden tercih etmeli?

Aşırı iddialı konuşmalar yapmak istemiyorum. Şahsen bu işe para kazanmak veya meslek edinmek için başlamadım. Ben bu işe aşığım. Teknolojik ürünleri düzeltebilmenin verdiği keyfi emin olun hiçbir şey satın alamaz. Ben para için iş yapmam, yaptığım işten para alırım. Mantığım hep bu yönde oldu. Birçok insan tam tersini yaptığı için hep bir parça sağlamken bozuk denir, hep içinden bir şeyler kaybolur, her zaman aynı ürünü daha uygun fiyata alan insanlar çıkar karşınıza. Diğer meslektaşlarımın yanlış anlamasını istemem ama bu iş Türkiye’nin birçok yerinde böyle. Benim hizmet verdiğim insanlar her zaman bir dostunu buraya yönlendirir. Güven ve Kaliteli hizmet vereceğimden her zaman emindirler. Bunu zaten dilden dile duyarsınız. Yanımda destekçim olan arkadaşlarımda çocukluğumdan beri aynı sofrayı paylaştığım insanlar. Biz teknolojiyi severek büyüdük. Gelin bir muhabbetimize dahil olun, bizde teknolojik sorunlarınızın çözüm noktası olalım.

Gemlik halkına Teknoloji adına edindiğiniz tecrübe ve bilgileri GemlikLife aracılığı ile paylaşmayı düşünür müsünüz?

Gerçekten onur duyacağım bir teklif oldu bu. Öncelikle size teşekkürü bir borç bilirim. Gemlik’e teknoloji aşılamak fikri gerçekten de çok çılgın olacak. İnsanlar sahibi olduğu teknolojik ürünlerin birçok özelliğini tam olarak bilmiyor. Problemlere nasıl yaklaşacağından tam olarak emin değil. Belki de çok kolay çözümü olan sorunlar yüzünden gereksiz masraflar ile karşı karşıya kalıyorlar. Tüm bilgim ile insanlara bu konuda yardımcı olabileceksem ne mutlu bana. Sahibi oldukları ürünleri daha yakından tanıyıp, en etkili şekilde kullanabilmeleri için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz.

Bizleri oldukça güzel bir şekilde ağırlayan, sorularımıza sıkılmadan neşeli bir şekilde cevaplayan Serhat Bey'e teşekkür ediyoruz. Çalışma hayatlarında kendilerine kolaylıklar dilerken, okurlarımıza bir müjdeyi vermek istiyoruz. Serhat Ashan, bundan sonra GemlikLife’da teknolojiye dair yazılarını bizlerle paylaşacak. Serhat Ashan'ın yazılarını sakın kaçırmayın.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23