banner47

Özgür Aksoy Unutulmadı

Uludağ Üniversitesi Hukuk Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen programda Şehit Avukat Özgür Aksoy anıldı.

Özgür Aksoy Unutulmadı
banner3

Uludağ Üniversitesi Hukuk Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen programda Şehit Avukat Özgür Aksoy anıldı.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Özgür Aksoy'un annesi Gülay Aksoy, eşi Çiğdem Aksoy, kardeşleri Onur ve Önder Aksoy, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Aksoy'un ailesi, yakınları, arkadaşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uludağ Hukuk Topluluğu ve Bursa Barosu'nun ortak olarak düzenlediği "Avukat Özgür Aksoy'u Anma ve Avukata Şiddet" konulu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Özgür Aksoy'un arkadaşlarının ve yakınlarının Aksoy'un ardından kelimelerle Özgür Aksoy'u anlattıkları video yayınlandı, bu video izlenirken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Uludağ Hukuk Topluluğu Başkanı Öner Aktuğ; "Bünyemizde çıkardığımız Genç Fikir Dergisi'nin 8.sayısını Özgür Aksoy anısına çıkardık. Ayrıca bu sene düzenleyeceğimiz avukatlık atölyesi ve mesleki gelişim programlarına Avukat Özgür Aksoy'un adını verdik. Elimizden geldiğince ve dilimiz döndüğünce bu ufukta Özgür Aksoy'un adını yaşatmaya gayret edeceğiz." şeklinde açılış konuşmasını yaptı.

Aktuğ'un ardından söz alan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun duygu dolu bir konuşma yaptı. Altun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hukuk, çocuk ve Gemlik sevdalısıydı Özgür. Her zaman çok iyi anlaşamazdık, zaman zaman fikir ayrılıklarımız vardı. En başta da Gemlik'ti fikir ayrılığımız. Ben her Gemlik'e geldiğimde gidebilmeyi özlerdim. Nedense huzursuz olurdum Gemlik'te. Özgür ise Gemlik'e aşıktı. Hukuk Fakültesi kurulması gündeme geldiğinde, en çok heyecanlı olan adam Özgür'dü. Hukuk Fakültesi'nde okumaya gelecek öğrencilerin çok değerli olduğunu, ve çok namuslu öğrencilerin olacağına inanıyordu. En başarılı hukukçuların Gemlik'ten çıkmasını istiyordu. Çocuklar için kütüphane yapmak istiyordu. Onlar için kültür merkezleri istiyordu. Tiyatroyu çok severdi, beraber aynı topluluktaydık. Hiç bir oyunda beraber oynayamadık, ama şanslıyım ki ben sahnede olmadığım için Özgür'ü izleyebildim. "

Programda son sözü ise Özgür Aksoy'un yakın arkadaşlarından Avukat İsmail İşel aldı, İşel konuşmasında Özgür Aksoy'un kitaplara olan düşkünlüğünden bahsetti. Eşi Çiğdem Aksoy, doğum saatini beklerken bile kitap okuyan, her fırsatta kitap okuyan, akıllı telefonlara karşı olduğundan bahsederken, Çiğdem Aksoy programda İşel'in anlattıkları üzerine uzun süre tebessüm etse de daha sonra gözyaşlarını tutamadı. 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28