banner47

Gemlik'te Dernekler Bir Oldu Yüzlerce Fidan Dikildi

Gemlik Hemşehri Dernekleri bir araya gelerek Küçük Kumla Radar Yolu mevkiinde bin adet fidan dikti.

Gemlik'te Dernekler Bir Oldu Yüzlerce Fidan Dikildi
banner3

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik Hemşehri Dernekleri işbirliği ile düzenlenen Gemlik Hemşehri Dernekleri Hatıra Ormanı fidan dikme programına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Gemlik İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, Gemlik Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, dernek başkanları, derneklerin üyeleri ve onlarca Gemlikli katıldı.

Programın en dikkat çekici konuğu ise TRT ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un Geyiklisi Kaptan Gürman oldu. Programa katılan misafirler Gürman ile fotoğraf çekilebilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Gürman, "Gemlik'te böylesine güzel bir organizasyonda bir araya gelmek onur verici, tüm hemşehri derneklerini yürekten kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Hatıra ormanının oluşturulmasında öncülük eden Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş konuşmasında, "Gemlik'e sahip çıkmak adına bu anlamlı organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum. Tüm derneklerin bir araya gelip bu organizasyona sahip çıkması Gemlik için çok güzel bir adımdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ise ; "Bir ülkeyi şekillendiren sivil toplum kuruluşlarıdır. Gemlik bu konuda çok şanslı, çünkü Gemlik için ellerinden geleni yapıyor derneklerimiz. Gemlik Kent Konseyi olarak bizler onlara elimizden geldiğince rehberlik etmeye çalışıyoruz. Belediyemizin de büyük destek verdiği bu ve benzeri projelerde emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum." şeklinde konuştu.

Fidan dikilen bölgenin ilerleyen zamanlarda çok güzel bir mesire alanı olacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; "Burası bugün uzak gözükse de, yakın zamanda bu bölge şehrin kalbi olacaktır. İnsanımızın mutlu olacağı bir mekan haline gelecektir. " diyerek tüm katılımcılara teşekkür edip katılım belgesi takdim etti.

Protokol konuşmalarının ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün belirlediği alana toplamda bin adet fıstık çamı fidanı dikildi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28