banner47

Vatan Partisi Atatürksüz Müfredata Karşı

Müfredattan Atatürk'ün çıkarılması ve eğitimdeki uygulamalara karşı Vatan Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Genel Merkezi'nin başlattığı kampanyaya destek verdi.

Vatan Partisi Atatürksüz Müfredata Karşı
banner3

Müfredattan Atatürk'ün çıkarılması ve eğitimdeki uygulamalara karşı Vatan Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Genel Merkezi'nin başlattığı kampanyaya destek verdi.

Gemlik meydanında yapılan basın açıklamasına Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, Vatan Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Hüseyin Ertaş'ta katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Gemlik İlçe Sekreteri Hülya Kara, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, bugün Vatan Savaşı veriyor. Millî eğitimin güncel görevi, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle Millî Devlet, Millî Egemenlik, Millî Güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı millî birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir. Bunun koşulu Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı, Atatürkçü düşünceyi, Cumhuriyet Devrimlerini kavratacak bilimsel ve laik bir eğitim programını uygulamaktır.

Oysa AKP iktidarı Atatürk, Atatürkçü düşünce ve Cumhuriyet Devrimleri ile sorunludur, dolayısıyla bilime dayalı eğitim anlayışından uzaktır. AKP’nin milli eğitimde yaptığı düzenlemelerle zayıflatmaya ve ortadan kaldırmaya uğraştığı Atatürk devrimleri sayesinde Anadolu halkı cehaletin karanlığından ve sefaletten kurtulup, mazlum ülkelere örnek bir millet haline gelmiştir. Dolayısıyla, Atatürk ve Devrimlerimizle kavgalı olan AKP, aslında bizi millet yapan değerlere ve milletimizin birliğine karşı bir tutum içindedir. ABD emperyalizmine karşı savaştığımız bu günde milli olmaya, millet olmaya, bir ve beraber olmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır.

İktidarın genel eğitim uygulamaları ve yeni öğretim programları, bilime aykırı, laikliğe aykırı ve Anayasa’ya aykırı birçok düzenleme içermektedir. Eğitimdeki uygulamalar sonucunda bugün daha çok sayıda kız çocuğumuz eğitimden koparılmakta, çocuk işçiler eğitim içinde gibi gösterilerek çocuk işçiliği teşvik edilmekte, çocuklarımız din eğitimine ve imam hatip liselerine mecbur bırakılmakta, din – mezhep ayrımcılığı bütün eğitim kurumlarına hâkim kılınmakta, eğitimde özelleştirme büyük destek görmektedir. Devlet okullarında, yabancı dil öğretiliyor diye paralı sınıflar açılmıştır. Böylesi bir ayrımcılığı halkımız ilk defa görmektedir. AKP iktidarında milli eğitim, çocuklarımızın hakkı olan kamusal ve çağdaş eğitim anlayışıyla değil, paralı – parasız ayrımına dayalı ve diyanet işleri ve çeşitli dinci yapılarla ortaklık içinde, dinci ideolojiye hizmet eder anlayışla yürütülmektedir.

“Çocuklarımıza dinlerini öğretiyoruz” diyerek halkı kandırdığını zanneden AKP, yanılmaktadır! Bizim insanımız, Atatürk’le ve Cumhuriyetimizle kavgalı, çocuklarımızın ve devletimizin geleceğini tehlikeye atacak, çağdaşlıktan uzak bir eğitimi kabul etmez! Yeter ki doğruları görsün!

Vatan Partisi, milli eğitimdeki gerçekleri vatansever halkımıza anlatmak üzere mücadele başlatmıştır. Vatan Partisi il ve ilçe örgütlerimiz veliler, vatandaşlar, öğrencilerle yüz yüze görüşmek üzere çalışmalarını tamamladılar. Bütün illerimizde örgütlü şekilde halkın içinde çalışacağız. Halkımıza bu eğitim politikasının, bugün milli beraberliğimize, yarın geleceğimize nasıl zarar vereceğini anlatacağız. Türkiye’mizin birlik ve bütünlük içinde, tam bağımsız, demokratik, refah dolu, huzurlu bir ülke olarak yeniden ayağa kalkmasının temel şartlarından birisinin, Atatürk Devrimleri ışığında hazırlanmış milli ve bilimsel bir eğitim sistemi olduğunu anlatacağız. Bu programın ancak Vatan Partisi’nin Milli Hükümet formülünde uygulanabileceğini anlatacağız.

Öncelikli görevimiz, bu eğitim yılında 1.- 5. ve 9. sınıflarda okutulmaya başlanan “Atatürksüz müfredatın” geri çekilmesini sağlamak üzere kamuoyu oluşturmaktır.

Atatürk Cumhuriyetine bağlı, milli ve bilimsel eğitimin değerini bilen bütün vatandaşlarımıza ve kitle örgütlerine, Atatürksüz müfredatı geri çektirmek ve milli ve bilimsel eğitim sistemini anlatmak üzere, halk içinde birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Gelin! Teröre karşı ve vatan bütünlüğümüz için kahramanca savaşan güvenlik güçlerimize, milli birliğimizi bozan eğitim politikalarını mahkûm ederek, iç cepheden destek verelim!"

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER