banner47

Özgür Aksoy'un Adı Kütüphanede

Okullar Hayat Bulsun Projesi Kapsamında 11 Eylül İlkokulu bir yatırıma projeye daha öncülük yaptı.

Özgür Aksoy'un Adı Kütüphanede
banner3

Okullar Hayat Bulsun Projesi Kapsamında 11 Eylül İlkokulu bir yatırıma projeye daha öncülük yaptı.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı başında özel eğitim sokağını hizmete açarak önemli bir sosyal projeyi tamamlayan 11 Eylül İlkokulu, “Yetişkin Kütüphanesi, Okuma İstasyonu” özel sınıfı açarak alkışları topladı. Okul Müdürü Abdulillah Bilir ve Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Erdal İpek’in öncülüğünde gerçekleşen sınıfa Baktat Firması da destek oldu. “Al Götür, Oku Getir” temalı yetişkin kütüphanesi, okuma istasyonunda ayrıca 4 Temmuz 2017 tarihinde şehit edilen Avukat Özgür Aksoy için de bir köşe hazırlandı.

24 Kasım Öğretmenler Gününde hizmete giren yetişkin kütüphanesi, okuma istasyonu açılış törenine Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt ve İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy, eşi Çiğdem Aksoy ve kardeşi Onur Aksoy’da katıldı. Öğretmenler ve öğrenciler ile öğrenci velilerinin de büyük ilgi gösterdiği açılışta, okumanın anlam ve önemine dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, Türkiye’de 6 kişiye bir kitap düştüğü acı gerçeğini istatistiki bilgiler ile açıklayarak, okullarda bu tür okuma istasyonlarının açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol’da, şehit Avukat ve Belediye Meclis üyesi Özgür Aksoy’dan bahsederek, “Okul hayatımız boyunca 200 ders kitabı okuyoruz. Oysa yetişkinlerin bu süreçte en az 2 bin kitap okumaları gerekiyor. Meslektaşım ve Belediye Meclis üyemiz Şehit Özgür Aksoy’u yakından takip ediyordum. O bir okuma aşığıydı. Onun bu okullara ve okumaya yönelik desteklerini de biliyoruz. Burada bir kez daha saygı ile anıyoruz. Okuma istasyonunu hizmete açan okul yöneticilerini ve öğretmenleri de tebrik ediyoruz” dedi. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy’da, 11 Eylül İlkokulundan emekli bir öğretmen olduğunu anımsatarak, “Yıllar önce bu okul, düşük gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu bir okuldu. İlk derslerimiz onların çoraplarını, çamaşırlarını kurutmakla geçerdi. Benim çocuklarım da bu okulda okudu. Okulun geldiği nokta, kütüphane beni çok mutlu etti” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da, öğretmenlere teşekkür etti.

Yetişkin Kütüphanesi ve Okuma istasyonu mimarı özel eğitim sınıfı öğretmeni Erdal İpek, Kaymakam Gürbüz Karakuş tarafından plaket ile ödüllendirildi. Açılışın ardından kütüphane davetlilerin hizmetine sunuldu. Okul yönetimi kütüphaneye kitap desteği beklediklerini ifade ederek, çağdaş eğitim ve öğretimin öğretmenler ve öğrenci velileri nezdinde okul bünyesinde devam edeceğini vurguladılar.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28