banner47

Medlog Eylemleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

MSC Medlog çalışanları sendikaya üye olduktan sonra işverenleri tarafından işten çıkartılmış, MSC Medlog çalışanları da bu direnişe başlamıştı. Direniş bugün de devam etti.

Medlog Eylemleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner3

MSC Medlog çalışanları sendikaya üye olduktan sonra işverenleri tarafından işten çıkartılmış, MSC Medlog çalışanları da bu direnişe başlamıştı. Direniş bugün de devam etti.

Fotoğraflar için tıklayınız...

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı uluslararası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı. İşverenin yanıtı işten çıkartmak, işçinin yanıtı OHAL sürecinde direniş oldu. 

Direnişlerine bugün de kaldığı yerden devam eden işçiler. Firmanın garajı önünde bugün bir basın açıklaması yaptılar. En son Gemlik Cius Avm önünde yapılan basın açıklamasında çıkan arbededen sonra emniyetin aldığı geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekti.

Gemlik Vatan Partisi yöneticileri ve Gemlik Samsunlular Derneği yöneticileri hakkını arayan işçilerin yanında yer aldı.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Gemlik'ten haykırdı: Kazanacağız : "Kocaeli Gebze ile birlikte İstanbul Esenyurt, Bursa Gemlik, İzmir, Mersin ve Tekirdağ’da 600’ün üzerinde çalışanın yarısından fazlasını üye yaparak Medlog Lojistik firmasında örgütlendi. Yerlere göklere sığdırılamayan yabancı sermaye ise ülkemizde yatırım yapmasının gerçek nedeninin ucuz işçilik ve sömürme zeminindeki kolaylık olduğunu ispat edercesine anayasayı da ayaklar altına alarak sendikalı işçileri işsizliğe mahkum etti. Ülke genelindeki 6 ayrı Medlog Lojistik’te 7 Eylül tarihi itibari ile direniş başladı. Gemlik direnişimiz bugün de devam etmektedir. Sonuna kadar haklıyız ve kazanacağız. Bu dava dünyanın en haklı davası olan ekmek davasıdır. " dedi.

DİSK Nakliyat-İş Sendikası ve Uluslararası Taşımacılık Entegrasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Türkiye’ye mesajı Gemlik'te Serbest Bölge yolu üzerinde kurulu Gemlik Medlog’dan verdi: “Medlog’a bağlı tüm işyerlerinde anayasal hakkımızı kullanarak örgütlendik. İşçiler de anayasal hakkını kullandı ve sendikamızı tercih etti. Biz işverenin bu antidemokratik tavrına karşı direnişe geçtik ve uluslararası kamuoyu desteğini de arkamıza aldık. Türkiye bir hukuk cumhuriyetidir. İşvereni öncelikle anayasadan doğan bu hakkımızı tanımaya davet ediyoruz. Biz mücadelemizde haklıyız. Sonuna kadar mücadele edecek ve bu mücadeleyi kazanacak, buradaki kazanımızı da emek hareketine atfedeceğiz.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28