banner47

Serkan Kaynar'la Gemlik'te Reklam

Gemlik'te reklam sektörünün işi oldukça zor... Çünkü bazı noktalarda reklam yapılamıyor. Bir şekilde firmaların yapacakları reklamlar yetersiz kalabiliyor. Bizde bu sayımızda Gemlik'te reklam sektörü ile ilgili merak edilenleri Gemlik Reklam’ın kurucusu Serkan Kaynar ile konuşmak istedik.

Serkan Kaynar'la Gemlik'te Reklam
banner3

Gemlik'te reklam sektörünün işi oldukça zor... Çünkü bazı noktalarda reklam yapılamıyor. Bir şekilde firmaların yapacakları reklamlar yetersiz kalabiliyor. Bizde bu sayımızda Gemlik'te reklam sektörü ile ilgili merak edilenleri Gemlik Reklam’ın  kurucusu Serkan Kaynar ile konuşmak istedik. Kaynar, tüm içtenliği ile merak edilenleri siz değerli okuyucularımız için cevaplandırdı.

Öncelikle Serkan Kaynar kimdir bunu kendisine bir soralım? Kaynar'ı tanıyalım...
Ben Gemlik’in Engürücük köyü 1978 doğumluyum. 3 çocuk sahibiyim ve Gemlik’te reklam ve tanıtım alanında işler yapmaktayım.

 

 

Serkan Kaynar reklam sektörüne nasıl ve ne zaman başladı?
2007 yılında Gemlik'te özel bir fabrikada çalışırken böyle bir iş kurma hayalim vardı. 2009 yılında fabrikadan ayrıldıktan sonra bu hayalimi gerçekleştirdim. Bu iki yıl içerisinde ajans mantığında fason olarak yine işler yaptırdık, zor bir süreçti fakat 2009 yılında tamamı ile Gemlik Reklam şirketimizi kurduk.

 

 

Peki Serkan Kaynar Gemlik Reklam’ı neden kurdu?

Şirketimi kurduğum dönemde Gemlik’te üç farklı reklam şirketi bulunuyordu. Bunların birisi “Totem Tabela” işini yapıyordu, diğeri ise “Cephe Giydirme” işlerini yapıyordu, diğer firma ise daha küçük işleri yapıyordu. Biz firmamızı kurduğumuzda bu işlerin tamamına el attık. Firmamızın farkı burada belli oldu. Monotonlaşmış reklamcılığı değiştirmiş olduk. Gemlik'in tam anlamıyla eksiksiz hizmet veren bir reklam şirketine ihtiyacı vardı. Örneğin, Gemlik’e  LED Tabela modelini ilk biz getirdik. Firmamızın farkına baktığımızda ise başkasından alıp satmadık, led, board ve ekran tabelaları da biz kendi bünyemizde ürettik. Tamamen üretim bazlı çalışmalarımız oldu. Açık hava reklam hizmetleri hakkında ne varsa hepsinde üretim bazlı iş çıkarttık ve çıkartıyoruz. Gemlik genel itibariyle üreten bir yer ve Gemlik Reklam'da üreten bir firma rolünü üstlendi. Kısa süre içerisinde bu kadar fazla üretim bazlı makineler ile büyük işlere imza attığımıza inanıyorum.

 

 

En çok merak edilen sorulardan biri reklam rektörünün Gemlik'teki zorlukları nelerdir?
Gerçekçi  olmak gerekirse mevzuat kısmı işimizin en zor kısmı diyebiliriz. Bu cevap eminim en açık ve en kısa cevap olacaktır. Gemlik’te bir çok yenilik yapmaya çalışıp farklı farklı projeler üretiyoruz. Fakat yasal prosedürler gereği projelerimizi hayata geçiremiyoruz. Yasal prosedürlerin bu konuda mutlak suretle esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu konu inanın ki bir tek bizle ilgili değil. Gemlik'te iş yapan en küçük esnaftan en büyük esnafa kadar herkesin yaşadığı bir zorluktur. Bizim safhamızda Gemlik'te herkesin kullanabileceği bütçeyi sarsmayacak reklam modelleri üretiyoruz fakat yasal prosedürler gereği bunları ne yazık ki Gemlik'e sunamıyoruz. Gemlik Belediye Meclisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin en yakın zamanda Gemlik'teki reklam kanunları ile ilgili mutlaka bir düzenleme yapması gerekmektedir.

 

 

Müşterilerinizin size geri dönüşleri nasıl oluyor?
Yaptığımız işlerin kalitesinden hiçbir zaman ödün vermedik. Zamanı geldi belki müşterilerimize fiyat olarak ucuz gelmedi, zamanı geldi ucuz geldi ama biz yaptığımız işte kalitemizi düşürmediğimiz için her zaman geri dönüşlerimizde iyi not aldık. Yıllar önce çalıştığım firmalar ile halen ilk günkü gibi çalışmaktayız. Bu da bizim kalitemizi ve müşterilerimize verdiğimiz değeri ortaya koymaktadır. Yine önceki sorunuzda da söyledim müşterilerimizin işini yapamadığımız tek kısım yasal mevzuatlar kısmı. Yasal mevzuatlardan dolayı müşterilerimizin her istediklerini ne yazık ki yapamıyoruz.

 

 

Reklam sektörü bildiğimiz gibi her zaman farklı her zaman yeni projeleri olan sürekli kendisini farklı alanlarda da geliştiren bir sektör olmuştur. Sizin Gemlik için farklı projeleriniz var mı?

Tabii ki var olmaz olur mu. Sizin de dediğiniz gibi bizim sektörümüz bir çok yeniliğe ve bir çok projeye açık bir sektör. Bu bağlamda bir türlü uygulamaya koyamadığımız projelerimizi bir rafa kaldırıp bambaşka bir proje ürettik, 'Korku Evi'. Gemlik'in ilk ve tek korku temalı evden kaçış oyunu olan Gemlik Fear House adlı oyun evini açtık. Amacımız tamamen Gemliklileri Gemlik'te tutmak. Gemlik'in yeni ve farklı mekanları olmasını amaçladık. Nitekim başarılı da olduk. Çok sevildi ve yeni bir versiyona geçtik. Daha profesyonel bir oyun evine sahibiz artık.

 

 

Gemlik Fear House için daha önce GemlikLife üzerinden bi tanıtım haberi yapmıştık. Gemlik’e  sosyal aktivite anlamında yenilik kazandırdığınızı belirtmiştik. Vol1’i bitirdiğinizi ve şimdi ise Gemlik Fear House Vol2 ile yepyeni bir yerde ve yepyeni bir oyun ile  Gemlikli’lere kapılarınızı açtığınızı belirttiniz. Yine olduğu gibi tanıtım ve açılış haberinizi GemlikLife ekibi olarak yerinde test ederek onayladık. Bu yeni oyunda Gemlikli’lerin size karşı yorumları nelerdir?

Korku evi bizim bir hayalimiz değildi. Bursa’da çalışanlarımıza motivasyon olması amacıyla gittiğimiz korku evlerinde yaşadıklarımız bize, acaba Gemlik’te bu iş olur mu? düşüncesi içimizde yer etti. Reklamcı olmamız sebebiyle de Gemlik’e ilk biz getirelim ve Bursa’dakilerden daha iyisini yapalım dedik ve yaptık. Vol1 de fazlasıyla korkuttuğumuz müşterimiz oldu. Aslına bakarsanız çok eğlenceli bir iş. “Para veriyorum bile bile nasıl korkar insan” gibi cümleleri sarf eden bir çok müşterimiz oldu. Bu cümleleri sarf edenler en çok korkanlar oldu. Şimdi haliyle bir senaryo bir yere kadar gider, ondan sonra değişiklik yapma gereksinimi doğar. Biz de yepyeni bir senaryo ile yepyeni bir yerde Gemlik Fear House Vol2 yi hayata geçirdik. Buraya gelen müşterilerimiz Vol1 den daha fazla korktuklarını daha profesyonel olduğunu söylüyor ve bizleri tebrik ediyorlar. Bu bizim için en büyük başarı diyebilirim.

 

 

GemlikLife dergisine ilk sayıdan bu sayımıza kadar desteğinizi hiç eksik etmediniz. Bizim için de bir reklamcı olarak iyi ve kötü yorumlarınızı alabilir miyiz?

Sizler benim gençliğimdeki ruhumu yansıtıyorsunuz. Sizler de Gemlik’e fayda sağlamaya çalışan gençlersiniz. GemlikLife dergisi Gemlik’te eksik olan bir şeydi. Buradaki açıklığı bu zor dönemlere rağmen kapattınız. Azminizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Reklamcı olarak sizin halinizden en iyi ben anlarım. İlk gün neyse bundan sonraki bütün çalışmalarımızda yanınızda olduğumu ve size her konuda desteğimin tam olduğunu bilmenizi isterim. Çizginizi bozmadan ve ahlak kuralları içerisinde sizlere başarılar diliyorum. Bu keyifli sohbet için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28