banner47

Jandarma’dan Sürprizlerle Dolu Uygulama

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş yıl dönümüne özel Gemlik Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulamada yolculara çikolata, kolonya, çocuklara da oyuncak hediye edildi.

Jandarma’dan Sürprizlerle Dolu Uygulama
banner3

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş yıldönümüne özel Gemlik Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulamada yolculara çikolata, kolonya, çocuklara da oyuncak hediye edildi.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt’un bizzat başında olduğu uygulamada kimlik ve plaka kontrolleri teknolojik cihazlarla sağlanırken, uygulama noktasına gelen tüm yolculara çikolata, kolonya, çocuklara da oyuncaklar hediye edildi.

Gemlik-Bursa yolu üzerindeki uygulama noktasına gelen yolcular ilk önce uygulama karşısında şaşırdılar, ardından jandarmanın kendilerine hediyeler verip yolcu etmelerine çok sevindiler.

Gemlik’te jandarma tarafından kullanılmaya başlayan Mobil Plaka Tanıma Sistemiyle de sabit ve hareketli haldeki araçlar 5 saniye içerisinde sorgulandı. Haciz yakalamalı, çalıntı veya 'aranıyor' alarmı veren araçlar mobil cihazın bulunduğu yerden 300 metre uzaklıktaki asayiş timleri tarafından incelendi. “TAK-BUL” isimli gözlük sistemi sayesinde denetimlerini hızlı bir şekilde sürdürebiliyor. Gözlüğün kamerasına yansıyan verilerin, doğrulanması için hücresel bağlantı ile İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı veri tabanına ulaştırılıyor. Jandarmanın asayiş ve trafik kontrollerini Gemlik’in birçok noktasında sürdüreceği öğrenildi.

Okulların tatil olması sebebiyle tatil için yollara düşenlere emniyet kemerlerini takmaları ve hız kurallarına uymaları konusunda da uyarılarda bulunan Gemlik Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, kuruluşumuzun 179.yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler ve projelerle, asayiş uygulamalarımıza devam edeceğiz. İnsansız hava araçları ile uyuşturucu ile mücadeleye devam ettiklerini ve bu araçlar sayesinde kilogramlarca uyuşturucu maddenin de ele geçirildiğini hatırlatan Bozkurt, “İnsansız hava araçlarımızın sayısı arttırılarak Gemlik’te asayişi ve huzuru sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2018, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28