banner47

Kemal Atan Seçim Özel'de Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi 2.Bölge Bursa Milletvekili Adayı Kemal Atan, GemlikLife'da canlı olarak yayınlanan Seçim Özel programında Feyzi Sarıkaya ve Serkan Kaynar'ın sorularını yanıtladı.

Kemal Atan Seçim Özel'de Konuştu
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi 2.Bölge Bursa Milletvekili Adayı Kemal Atan, GemlikLife'da canlı olarak yayınlanan Seçim Özel programında Feyzi Sarıkaya ve Serkan Kaynar'ın sorularını yanıtladı.

Gemlik Atatürk Anıtı önünde canlı olarak yayınlanan programda samimi cevapları ile dikkat çeken Atan, aynı zamanda Bursa'nın en genç milletvekili adaylarından.

1989 Gemlik doğumlu olduğunu belirten Kemal Atan, Gemlik'i çok sevdiğini, Gemlik insanını çok sevdiğini program içerisinde defalarca dile getirdi.

"Gemlik'e biçilmiş bir rol var."

Serkan Kaynar ve Feyzi Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan Atan, şu şekilde konuştu: "Gemlik bir uyuyan şehir. Bir yarım hilal üzerine kurulmuş Körfez şehri. Körfezin sol tarafı fabrikalar ve sanayi kuruluşları bulunmakta. Sağ tarafı ise mahalleleri ile birlikte bizlerin yaşadığı bir alan var. Gemlik için yazılmış bir rol var. İskele meydanının ön tarafına otobüsler yanaşır onlarca. Gemlik'in biçilmiş rolü işte bu otobüsler. Gemlik'in sanayi kuruluşlarına buradan insanlar taşınıyor. Gelsinler fabrikalarda çalışsınlar diye. Sosyolojik olarak insanlar yaşamlarının büyük çoğunluğunu çalışarak geçiriyorlar. Oturdukları mahalleler daracık. Caddeler üzerinde balkonlara çamaşır asamazsınız. Sonuç olarak sosyal olmaları engelleniyor. Çay bahçelerinin yıkılmasının ardından bile bu sorun ayyuka çıktı. Misafiriniz geldiği zaman misafirlerinize balık yedirecek alan bulmakta zorlanırsınız. Sinemalara filmler geç geliyor. Gemlik'te insanlar genellikle Mudanya'ya veya FSM Bulvarına gidiyorlar. Bakın buraların tek bir ortak özelliği var. Sosyal demokrat parti tarafından yönetiliyor olması. Gemlik'in de sosyal demokrat parti tarafından yönetilmeye ihtiyacı var. Bu yüzden Gemlik'in hak edildiği şekilde yönetildiğini düşünmüyorum. Gemlik'in siyasetinde çok oyunlar oynandı biliyorsunuz. Partimizin belediye başkanı bir kumpas sonucu görevden alındı."

"En önemli sorun hiç şüphesiz ki işsizlik!"

"Gemlik çok önemli  bir sanayi şehri, Gemlik çok önemli bir liman şehri,  Gemlik çok önemli bir turizm şehri, Gemlik çok önemli bir tarım şehri. Ancak özellikle ithalat konusunda ne yazık ki ihracata göre daha öndeyiz. Gemlik'in ve Türkiye'nin genel olarak en büyük sorunlarından biri işsizlik. Özellikle genç kardeşlerimiz işsiz. Üniversite mezunu olmalarına rağmen ne yazık ki iş bulmakta zorlanıyorlar. Burada yönetenlere büyük görevler düşüyor. Bu görevlerden en önde geleni de refahı sağlamaktır. Özellikle işsizlik sorununa da çözümler üretmeliyiz. Hatta Nilüfer Belediyesi'ni buna örnek gösterebilirim, belki bizim belediyemiz de örnek alabilir. Nilüfer Belediyesi kurmuş olduğu sistemle bir havuz oluşturup iş arayanla iş verenleri bir arada buluşturuyor. Bu sayede işsizlik konusunda ciddi gelişmeler yaşanıyor Nilüfer'de."

"Özellikle yaşımla ilgili çok güzel tepkiler alıyorum. Genç bir milletvekili görmek istediğini belirten çok sayıda vatandaşımız bulunmakta. Bursa merkez olmak üzere tüm ilçeleri ziyaret ettim. Tepkiler çok güzel, kendi ailelerinden biri gördüklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

İşte canlı yayın programının tamamı:

 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER