banner47

Gemlik Uyuşturucu Konakları-1

Geçen hafta “Yine Aynı Konu” adlı köşe yazımın ardından çok fazla telefon ve mesaj aldım. Her biri oldukça değerli ve kıymetliydi. Güzel öneriler ve talepler geldi.

Gemlik Uyuşturucu Konakları-1
banner3

Geçen hafta “Yine Aynı Konu” adlı köşe yazımın ardından çok fazla telefon ve mesaj aldım. Her biri oldukça değerli ve kıymetliydi. Güzel öneriler ve talepler geldi.

Bu önerilerin başını ise Gemlik’te uyuşturucu kullanılan eski binaların yıkılması çekiyordu. Ben de bu önerileri yazı dizisiyle kaleme almaya karar verdim. İlk olarak da Osmaniye Mahallesi Nusretiye Sokak ve  1.Değirmen Sokak'ta bulunan eski, yıkık dökük, resmiyete göre ise de tarihi binalarla başlamak istedim. Resmiyete göre diyorum, çünkü mahalle sakinlerinin verdikleri dilekçeleri anıtlar kurulunun engellemesi göze çarpıyor. Binalar anıtlar kurulunun korumasında olduğu için yıkılamıyor.

Konu da bu bölümde derinlik kazanıyor. Özel olarak gittim, yerinde gördüm her şeyi. Binaların içerisine de girmeye çalıştım. Bazılarına giremedim, çünkü yapılar her an yıkılacak gibiydiler. Binaların bazıları kullanılamayacak kadar, bazıları ise restore edilemeyecek kadar yıkık durumda. Yani anlayacağınız birinci dereceden terk edilmiş binalar. Hal böyle olunca madde bağımlılarının konakları haline gelmiş. Bağımlıların içeride çeşit çeşit maddeyi denedikleri de çektiğim fotoğraflarda anlaşılıyor.

Bağımlılar bu binaları mesken tutmuşlar, kendilerine zarar verdikleri gibi evlere de zarar veriyorlar hatta bazılarında yangın bile çıkmış. Mahalle halkını da tedirgin ediyorlar. Birçok vatandaş, “Çok aradık, şikâyet ettik, hatta bu binaları yıkın zaten bir işe yaramıyorlar, yarın öbür gün birinin üzerine yıkılacak Allah korusun insanlar ölecek,” dedik “Ama kimse umursamadı, anıtlar kuruluna attı herkes topu. Kimse gelip yıkma teşebbüsünde bulunmadı. Mahalleli olarak elimize balyozları alıp yıksak biz suçlu oluruz.” Şeklinde dert yandılar. Hatta bir amca da; “Oğlum bu binalar yıkılsa belki otopark olur çevre halkı yolun ortasına araçlarını park etmek zorunda kalmaz, trafik sıkışmaz, bu sokakta iki araç karşı karşıya geldiği zaman geçemiyor. Ya da çocuklar için bir park yapılabilir, bu mahalle çocuklarının bir parkı yok.” Dedi. Amcanın otopark fikri güzel, ben de fark ettim trafik gerçekten problem bu sokakta.

Osmaniye Mahallesi’ndeki bu binalara artık önlem alınmasını değil yıkım kararlarını konuşmayı temenni ediyorum. Umarım en kısa zamanda madde bağımlılarının konakları amcanın da dediği gibi halkın yararına kullanılabilecek otopark veya çocuk parkı haline gelir.

Bu yazımda Osmaniye Mahallesi’ni ele aldım, diğer mahallelere de gideceğiz, devamı gelecek, diğer konakları da inceleyeceğiz. Sizlerden gelen yorum ve mesajları da dikkate alacağım. Varsa şikâyetçi olduğunuz konaklar bana iletebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER