banner47

Hatem'de Konuk Kaynar ve Sarıkaya Oldu

Özel HATEM Okulları bu sene eğitime başlayacak Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlediği "Kariyer Günleri" programının bugünkü konukları GemlikLife İmtiyaz Sahibi Serkan Kaynar ve Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya oldu.

Hatem'de Konuk Kaynar ve Sarıkaya Oldu
banner3

Özel HATEM Okulları bu sene eğitime başlayacak Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlediği "Kariyer Günleri" programının bugünkü konukları GemlikLife İmtiyaz Sahibi Serkan Kaynar ve Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya oldu.

Öğrencilere reklam sektörüne giriş hikayesini ve mesleğinin tüm yönlerini anlatan Gemlik Reklam'ın Kurucusu ve Genel Müdürü, aynı zamanda GemlikLife İmtiyaz Sahibi Serkan Kaynar, ileride reklam sektörünü tercih edeceklere tavsiyeler verdi. Başarının en büyük sırrının insanın kendisinde saklı olduğunu, insanın isteyip de yapamayacağı hiç bir şey olmadığını ifade eden Kaynar, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

Gemlik'te açık hava reklamcılığı konusunda adından oldukça söz ettiren Serkan Kaynar, "Reklam sektörünün ucu açık, kendisini yetiştirebilen ve geniş bir vizyona sahip olan bireylerin çok kazandıran ve başarı getiren bir mesleğe sahip olması hiç zor değil. Çünkü bu işte hayal gücünüzü ve sınırları zorlayabilirsiniz. Kendiniz üretir kendiniz satarsanız da eğer, hem kendi ekonominize hem ülke ekonomisine katkı sağlamış olursunuz. Gemlik Reklam ve GemlikLife en güzel örnektir. İki firma farklı açılardan reklam yapan firmalardır. Bu iki firma Gemlik'e reklam konusunda farklı bir boyut kazandırmıştır. Açık hava reklamcılığı ve digital reklamcılık birleşmiştir. Önümüzde çok farklı yenilikçi projeler de bulunmaktadır. Gemlik çok yakın bir zamanda farklı projelere ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Programda öğrencilerin diğer bir dikkatini çeken bölüm ise, GemlikLife Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya'nın gazetecilikte karşılaştığı zorluklar ve mesleğin güzel yönlerini anlattığı bölüm oldu. Sarıkaya, mesleğin zorluklarının oldukça fazla olmasına rağmen, güzel ve anlamlı yönlerinin de bulunduğunu belirterek, tarafsız bir bakış açısıyla bu mesleği yapmak isteyenlerin mutlaka yapması ve çok çalışması gerektiğini belirtti. Sarıkaya ayrıca; "Basın, yayın hayatı içerisinde bir çok kişiyle tanışmak, saygınlık görmek, her konuya vakıf olabilmek, eleştirel olabilmek, çözüm odaklı olabilmek, geleceğe ışık tutabilmek çok kıymetli. İşini benim gibi severek aşkla yapabilecek kişilerin bu mesleği tercih etmesi gerekmektedir. Her işte olduğu gibi işinizi severek ve isteyerek yapmadığınız takdirde başarının gelmeyeceğini belirtmek isterim. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde hepinize başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtsız bırakmayan Sarıkaya ve Kaynar, öğrencilerle birlikte özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

Seminer sonrası soru cevap şeklinde devam eden program plaket takdimi ile sona erdi. Okul Müdürü Cihan Biten plaket takdimi sonrası yaptığı konuşma da ‘’Öğrencilerimize vakit ayıran Gemlik'in başarılı iki insanı, Serkan Kaynar ve Feyzi Sarıkaya'ya teşekkür ediyorum. Önümüzde ki günlerde de kariyer günlerine devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimiz bekliyoruz. ‘’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28