banner47

Görevden Alınan Işık'ın İlk Açıklamaları

Dün akşam İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, görevinden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Görevden Alınan Işık'ın İlk Açıklamaları
banner3

Dün akşam İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, görevinden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2012 yılında Gemlik’te göreve başlayan, 2015 yılında Edirne’ye Vali Yardımcısı olarak atanmasına rağmen, konuyu mahkemeye taşıyarak 15 Kasım 2015’te Gemlik’teki Kaymakamlık görevine mahkeme kararıyla iade olan Cahit Işık, bu defa darbe girişimi sonrası yapılan FETÖ/PDY operasyonu sonucunda açığa alındı.

Açığa alınmasının ardından Işık'ın ilk açıklamaları şu şekilde oldu :

"Değerli dostlar, o lanetli gece dahil 4 gecedir ailem ve halkımızla birlikte İskele meydanında bu hain terör kalkışmasına karşı duruşumuzu, tepkimizi gösteriyoruz. Cuma gecesi ailem meydanda kendim de telefonların başında Sayın Valimizin emirleri doğrultusunda Emniyetimiz ve Askeri birliklerimizle birlikte bu hain terör kalkışmasından ilçe olarak hiç kimsenin burnu kanamadan çıktık. Bu noktada Emniyetimiz, askeri birliklerimiz ve halkımıza müteşkkirim. Ancak ülkemiz genelinde en büyük kurumlarımızın ve devlet büyüklerimizin hedef alındığı, birçok şehidimizin olduğu bu lanetli olaydan sonra devletimizin ileriye dönük birçok katı tedbirleri alması normaldir. Bu kapsamda, binlerce kamu görevlisi gibi dün akşamdan itibaren görevden uzaklaştırılmış durumdayım. Biz kendimizi biliyoruz ama bu karmaşada ne bulaştırıldığını bilmemiz mümkün değil. Tez zamanda gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Babasını asker ocağında kaybetmiş, memleketin Doğusu-Güneydoğusu dahil her köşesinde severek, onurla görev yapmış biri olarak bu ihanet şebekesinin içinde, yanında olmamız mümkün değildir. Ülkeyi onlarca yıl geriye götürmek dahil, kendi silahlarıyla halkımızın katledilmesini, kurumlarımızın havaya uçurulmasını göze alan bu kudurmuş terör şebekesini lanetliyor, Cenab-ı Haktan milletimizi bir daha böyle belalarla karşı karşıya bırakmamasını diliyorum." 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28