banner47

Gemlik’te tiyatro günleri

Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu işbirliğinde düzenlenen 2. Özgür Aksoy Tiyatro Günleri’nde beş gün boyunca sergilenen yedi oyun, yüzlerce Gemlikli tarafından izlendi.

Gemlik’te tiyatro günleri
banner3

Dört yıl önce vefat eden Gemlikli avukat ve belediye meclis üyesi Özgür Aksoy adına gerçekleştirilen “2. Özgür Aksoy Tiyatro Günleri” sona erdi. Programlara Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mert Dimili, daire müdürleri, meclis üyeleri, Özgür Aksoy’un ailesi, siyasi parti ve dernek temsilcileri ile Gemlikliler katıldı. Programlara Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

“Özgür aydınlık bir Türk aydınıydı”
Açılışta konuşan program koordinatörü Av. İzzet Boğa “Bu programı Bursa Barosu ve Gemlik Belediyesi ortaklığında düzenliyoruz. Çünkü Özgür bizim ortak değerimizdi” dedi. Boğa şöyle konuştu: “Hem baromuzun avukatı hem de belediye meclis üyesiydi. Ortaklaştığımız konular bu kadarla sınırlı değildi. En başta geleni aydınlık bir Türkiye özlemiydi. Hukuktan, adaletten, eşitlikten yana, herkesin karnının doyduğu, insanca barındığı, gülmenin lüks sayılmadığı bir düzen. Bu değerleri benimsemiş, benimsemekle kalmayıp bunun için çalışmış, üretmiş, üretmekle kalmayıp her platformda bunun için gayret sarf etmiş bir Türk aydınının zamansız, ani ve haksız kaybı nedeniyle acımız büyük. Yıllar geçse de azalmıyor. Özlemimizi az da olsa gidermek için sizlere ortak bir hediye vermek istedik.”

“Özgür ömrünü cumhuriyet değerleriyle doldurmuştu”
“Bu değerli organizasyon için Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu tiyatro ekibine teşekkür ediyorum” diyen Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ise “Bazen bazı insanları anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor ama gelecek kuşaklara anlatmak lazım. Sevgili Özgür, ömrünü sevgiyle, aşkla, dostla, edebiyatla, sanatla, tiyatroyla, adaletle, vicdanla, evlatlarla, haksızlığa itirazla en önemlisi de cumhuriyet değerleri ile koruma mücadelesi ile dolduran biriydi. Karanlığı delen yıldız adamlarımızdandı. İnsanların haksızlığa haykırışlarında, hak için ter dökenlerin mücadelesinde, adalete erişmiş güzel insanların gülüşlerinde Özgür bizimle olacak. Selam olsun, güzel atına zamansız binip giden güzel adama” şeklinde konuştu.

“Gemlikli çocuklara Özgür’ü anlatmayı ve onun ideallerini yaşatmaya çalışıyoruz”
Son olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da Özgür Aksoy ile çocukluk anılarına değindi. Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Alt mahalledeydi. Ben üst mahalledeydim. Ondan iki yaş da büyüktüm. Ne oyunlar oynadık. İkimiz de biraz yaramazdık. Yürekli bir adamdı. Hayalleri vardı, ama ayakları yere basan bir adamdı, hesap kitap bilirdi. Bir taraftan da kendi çocukları için, mahallenin çocukları için hayal kurardı.  Derdi ki, inşallah bu memlekette bir gün üst üste tiyatro gösterileri organize edebiliriz. İnşallah bu memlekette çocuklarımız sanata kavuşabilir. Gemlik’te Özgür’ün çok sevdiği, fotoğraf çektirip paylaştığı o Gemlikli çocuklara Özgür Abilerinin hayalini yaşatabilmeyi umuyoruz.”

Geçtiğimiz Çarşamba başlayan programlarda ikisi çocuklar için olmak üzere yedi oyun sahnelendi. Programlarda Bursa Barosu Tiyatro Advocato ekibi Eyvah Yine Karıştı, İstanbul Barosu Tiyatro Topluluğu Cübbesizler, Antalya Barosu Yırtık Cübbe Topluluğu Albay Kuş, Eskişehir Sui Generis Tiyatro Topluluğu Dönemeç, Ankara Barosu Oyun Atölyesi Bir Daha Çal Sam oyunları ile ÇEKSanat Dev Kurbağa ve Hendek isimli çocuk oyunlarını sahnelendi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28