banner47

Sivas İmranlı Belediye Başkanı trafik kazasında hayatını kaybetti

Sivas İmranlı Belediye Başkanı trafik kazasında hayatını kaybetti
banner3

Sivas'ın İmranlı ilçesinde Belediye Başkanı Murat Açıl'ın da içerisinde bulunduğu araç ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada Başkan Açıl'ın da olduğu 7 kişi yaralandı.SİVAS (İGFA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı yaptığı paylaşımda, kazaya ilişkin bilgi verdi.

İmranlı ilçesinde iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada, İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl vefat ettiğini duyuran Valilik, meydana gelen elim kazada 7 kişinin yaralandığı, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini paylaştı. Kaza sonrası hastaneye giden Vali Ayhan, yaralıların sağlık durumu ve kaza hakkında bilgi aldı. Ayhan, diğer araçtaki 7 kişinin Sivas'a sevk edildiğini aktararak, "Aynı aileden 7 kişi, 2 yaralımızın durumu ağır. Onlar da yakinen takip edilmektedir" diye konuştu.

Sivas Valiliği, yayımladığı taziye mesajında,"Merhum Açıl'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İmranlı ilçemizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

MURAT AÇIL KİMDİR?

Murat Açıl 1968 yılı İmranlı'da dünyaya geldi. 6 yaşına kadar burada yaşayan Açıl daha sonra babasının işlerinden dolayı İstanbul'a göç etti. Lise ve Üniversite eğitimini burada tamamlayan Açıl, Yerel Yönetimler önlisans ve Uluslararası İlişkiler lisan bölümünlerinden mezun oldu.

Murat Açıl, plastik sektöründe uluslararası beyaz eşya firmalarına üretim işinde yer almıştır. Aynı zamanda 5 yıla yakın bir süre hizmet verdi.  

İMSİYAD (İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği) başkanlığı görevi de yapan Açıl, SİVGİAN (Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği) kuruce üyesi ve onursal başkanıdır.

1948 senesinde ilçe olan İmranlı'da 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildi. Evli olup, 2 kız, 2 erkek çocuk sahibidir.

https://twitter.com/sivasvaliligi/status/1465279476321947648

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23