banner47

Gemlik’te Mahkûmlar Hastanelere Çalışıyor

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan mahkumlar yapılan protokolle, Bursa Kamu Hastaneleri 'ne bağlı sağlık tesislerinin tekstil malzemelerini üretiyor. Böylece hem devlet hem de mahkûmlar kazanıyor.

Gemlik’te Mahkûmlar Hastanelere Çalışıyor
banner3

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında yapılan protokolle ,kamu hastanelerinde kullanılan hasta önlüğünden nevresim takımına, ameliyat kıyafetinden yatak aletlerine kadar birçok ürün mahkumlar tarafından üretiliyor. Alınan işleri kaliteli bir şekilde üretip, zamanında teslim ettiklerini söyleyen Cezaevi İş Yurdu Müdürü Hasan Torun, hastanelere sağladıkları en büyük avantajın da bu olduğunu ifade etti. Torun bu sayede  hem mahkumların para kazdığını hem de hastanelerin aynı ürünü daha ucuza aldıklarını belirtti.

SON DERECE KALİTELİ

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın  da protokolün parasal değerinin 1 milyon 500 bin civarında olduğunu belirterek, alınan ürünlerin kalitelerinin son derce yüksek olduğundan bahsetti. Hastanelerinden hep olumlu geri dönüşler olduğunu belirten Aşkın her iki tarafın da bu işten karlı çıktığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER