banner47

Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy'u Andı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gemlik İlçe Başkanlığı vefatının yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi. Öncesinde ülkücü gençler davetlilere Türk Bayrağı hediye etti.

Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy'u Andı
banner3

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gemlik İlçe Başkanlığı vefatının yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi. Öncesinde ülkücü gençler davetlilere Türk Bayrağı hediye etti.

Gemlik İmam Hatip Lisesi konferans salonunda organize edilen programa MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Tekin, MHP Bursa İl Yöneticileri, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Kapyalı, MHP İlçe Başkan Adayları Tuncay Yalçın ve İbrahim Aşan, Belediye Meclis Üyeleri, Eski İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkan Yardımcısı Rasim Havuz, İl Ocak Yöneticileri, Osmangazi Ülkü Ocakları Başkanı Alican Çayır, Ülkü Ocakları Eski Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Gemlik Bursasporlular Derneği, Gemlik Dadaşlar Derneği, Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Kartal Gülmez yaptı. Gülmez konuşmasında; ‘’Mehmet Akif Türk Milletinin vücut bulmuş halidir. Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugün ki nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.’’ Dedi

Durdu; ‘’Milli şuuru ayakta tutabilmek için Mehmet Akif büyük bir rehberdir.’’

MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu ise; ‘’Akif, kudretli bir şair olduğu kadar kendini milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış büyük bir dava adamıdır. Mehmet Akif Ersoy, Milli şuuru ayakta tutabilmek için büyük bir rehberdir.’’ Dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve anılarını içeren sunumu ise Gemlik Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı Olgun Dursun yaptı.

Program konuşmalarının ardından Ülkü Ocaklı gençlerin hazırladığı şiir dinletisi izlendi. Umurbey Ülkü Ocağı Ortaöğretim Birim Başkanı Yusuf Emre Şener Müslümanlık Nerede, Aykut Çetin Ey Yolcu Uyan, Hisar Anadolu Lisesi Başkanı İbrahim Ergül Bayrak, Gemlik MYO Başkanı Alper Pakoğlu Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak, Gemlik Lisesi Başkanı Mehmetcan Su Tükürün ve Mehmet Emin Atalar’ın Çanakkale Şehitlerine adlı okuduğu şiir izleyenlere uzun süre duygulu anlar yaşattı.

Şiir dinletisinin ardından Ortaöğretim, Hukuk Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Yerel Yönetimler Birimlerinin hazırladığı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Piyes gösterimi sahnelendi. Davetlilerin ilgisi gözlerden kaçmadı. Piyes gösterimi sonrası uzun süre ayakta alkışlanan gençler, ‘’Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyerek piyesi sonlandırdı.

Program sunucusu Ocak Başkan Yardımcısı Emir Furkay Ceylan’ın Sarıkamış Harekatının 102. Yılı sebebiyle Enver Paşa ve Sarıkamış Şehitleri konuşması da büyük ilgi gördü.

Program sonrası hatıra fotoğrafları çekilerek Ülkü Ocaklarının önümüzde ki günlerde düzenleyeceği faaliyetlerin duyurusu yapıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 05:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28