banner47

Cüneyt Başaran : "Gençlerin Sıkıntısı İşsizlik"

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, İş-Kur ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve 45 kuruluşun katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen “Gemlik’te İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması” cumartesi günü sona erdi.

Cüneyt Başaran :
banner3

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, İş-Kur ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve 45 kuruluşun katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen “Gemlik’te İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması” cumartesi günü sona erdi.

İşveren ve iş arayanları fuarda buluşturan etkinlik ilgi görürken, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda 2 gün boyunca seminerler düzenlendi.

Seminer programlarına katılan isimler arasında Gemlikli Blomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran'da dahil oldu.

Program öncesi Feyzi Sarıkaya'nın da sorularını yanıtlayan Başaran; "Ben bir Gemlikliyim. Dolayısıyla burada olmak benim için onur verici. Fuarda standları dolaştım ve bir çok insanla görüşme fırsatı buldum. Uzun süre Gemlik'te yaşamış bir insan olarak böylesine güzel anlamlı bir program gördüğüm için çok mutlu oldum. Ümit ediyorum bu proje Gemlik'e ciddi bir katkı sağlar ve bundan sonra da devam eder." ifadelerine yer verdi.

Ekonomi İstihdam İlişkisi konusunda bir sunum yapan Cüneyt Başaran, Türkiye de gençler arasında önemli oranda işsizlik sorunu yaşandığını istatistik olarak izleyicilere anlattı. Türkiye nüfusunun hızla büyüdüğüne dikkat çeken Başaran, sanayicilerin son yıllarda yatırım yapmadıklarını, yatırımlarının daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkat çekerek, bu sektörün geniş bir istihdam yaratmasına karşın, tıkanma noktasına geldiğini söyledi.

Dünyadaki gelir dağılmasında adaletli olmadığına dikkat çeken Cüneyt Başaran, Türkiye’nin 10-20 bin dolar gelir düzeyi arasında bulunmasının yeterli olmadığını, dünya nüfusunun yüzde 1’inin gelir düzeyinin 100 bin dolar üzerin de olduğu, bunların da ABD, AB, Japonlar gibi ülkelerdeki bu farklı gelirin alt katmanlarda sarsıntıları yol açmakta olduğunu, bu durumun sürdürülebilir olamayacağını söyledi.  

Tatlı gelir elde etmenin kazancı ile bugünlere gelindiğini belirten Başaran balayı döneminin sona erdiğini yorganın ayakları artık örtmediğine dikkat çekerek, “Herkes yorganın içine girmek istiyor, yorganın altındakiler dışarıdakilere yer vermek istemiyorlar. Dünya nüfusunun yüzde 70 i 10 bin dolar gelirin altında yaşarken nüfusun 2.7 si dünya servetini kontrol ediyor.” dedi. Dünyanın en zengin şirketlerinin bilişim şirketleri olduğuna da değinen Başaran Türkiye’nin de teknolojiye önem vermesini istedi. Türkiye’nin tasarruf açığı olan bir ülke olduğuna dikkat çekerek, gençlerin daha çok işe ihtiyaç duyduklarını, bulamadıklarında yurt dışına gittiklerini söyledi.  

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER