banner47

Refik Yılmaz Bu Sorulara Yanıt Verecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a öyle sorular sordu ki, Yılmaz'ın bu sorulara yanıt verip vermemesi merak ediliyor.

Refik Yılmaz Bu Sorulara Yanıt Verecek mi?
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a öyle sorular sordu ki, Yılmaz'ın bu sorulara yanıt verip vermemesi merak ediliyor.

İşte Sertaslan'nın Refik Yılmaz'a sorduğu sorular ve öncesinde yaptığı yazılı açıklama:

"Geçtiğimiz Perşembe günü Gemlik Belediyesi Fen işleri bölümünde görevli bir memurun daha açığa alındığı bilgisini edindik.”Bu memur neden açığa alındı,bir yolsuzluk daha mı ortaya çıktı,işbirlikçileri kimlerdir,siyasilerin söz konusu olayla alakası var mıdır” gibi soruların insanların aklına geleceği gün gibi ortadayken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz memurunu sessiz sedasız açığa aldı .

Madem belediyenin AKP’li yöneticilerinden bir ses seda yok o halde, biz hem aklımıza takılanları hem sorularımızı soralım hem de Gemlik Halkının bilgilenmeye hakkı olduğu düşüncesiyle bir açıklama yapalım istedik.

Söz konusu memur bildiğimiz kadarıyla hal ve hazırda belediye fen işlerinde görevli bir harita mühendisidir Bu şahıs harita mühendisi olduğuna göre muhtemelen rant kavgasına konu olan olay bir alanın imara açılması ya da imar değişikliği yapılması suretiyle değerinin artırılmış olması işlemidir. Memurun açığa alınmasına sebep olduğu iddia edilen silahla yaralama olayında vurulan şahsın emlak işleriyle uğraşıyor olması da bu şüphemizi güçlendirmektedir. Ancak fen işleri belediyenin yol, kaldırım, benzeri yatırıma yönelik faaliyet gösteren bir birimidir. Dolayısı ile bu birimde görevli bir memurun tek başına imar uygulamaları üzerinden rant yaratması mümkün değildir.Bu memur bu şekilde bir rant ortaya çıkardıysa ya da söz verip yerine getirmediyse mutlaka imar müdürlüğünde görev yapan bir memur ya da idareciyle iş birliği zorunluluğu vardır.Kaldı ki bir alan üzerinde imar planı ya da imar planı değişikliği yapılması için geçilmesi gereken süreci göz önünde bulundurduğumuzda siyasetçilerin bu işin içinde olabileceğini düşünmek hiç şüphesiz mümkündür.Dolayısı ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz şu sorularımıza cevap vermekle yükümlüdür.

1.Fen işlerinde görevli memur ne sebeple açığa alınmıştır? Ki bu memur bir dönem başkan yardımcınız olan Mehmet Çelik’in imar dairesindeki prensi olarak bilinmektedir.

2.Daha önce imar müdürlüğünde çalışan bu memuru hangi tarihte, kimin talebiyle ve niçin fen işleri müdürlüğüne yolladınız?

3.Bu memur savcılık tarafından soruşturulmakta olan bir yaralama vakası ile alakalı mıdır?

4.Bu memur imar planı değişikliği ya da imar planı yapmak suretiyle görevi kötüye kullandığı için mi açığa alınmıştır?

5.Eğer 4.soruya evet cevabı veriyorsanız, bu işlerin tek bir memur eliyle yapılamayacağını da bilirsiniz. O halde işbirlikçileri konusunda bir araştırmanız var mıdır?

6.Bu konuda siyasi kadronuzun ve sizin sorumluluğu yok mudur, buna ilişkin ne yapmayı düşünüyorsunuz?

7.Bu memur eliyle ne miktarda rant ortaya çıkmıştır, kimler bu rantı paylaşmıştır sorusuna bir cevabınız var mıdır?

8.Asrın yolsuzluğu kavramını dile getiren size göre bu kavramın detayları nelerdir, sizin döneminizde ortaya çıkartılan yolsuzluklar ASRIN YOLSUZLUĞU diye nitelendirilebilir mi?

9.Şeffaf belediyecilik anlayışınız bir gereği olarak başkanı olduğunuz belediyede yaşanan bu yolsuzluk olaylarına ilişkin hazırlanan iddianameleri belediye internet sayfasında yayınlamayı düşünüyor musunuz?"

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28