banner47

Cavit Çağlar Gemlik'e Geldi

Eski Doğru Yol Partisi'nin 18. 19. ve 20 dönem Bursa milletvekili olan, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, önceki gece Gemlikli işadamı ve MHP Belediye Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı’nın daveti ile Gemlik'e geldi.

Cavit Çağlar Gemlik'e Geldi
banner3

Eski Doğru Yol Partisi'nin 18. 19. ve 20 dönem Bursa milletvekili olan, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, önceki gece Gemlikli işadamı ve MHP Belediye Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı’nın daveti ile Gemlik'e geldi.

Çağlar, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye Rusya arasındaki gerginliğin giderilmesinde arabuluculuk yapmasında iki liderin dik durması ve özverisi ile barışın sağlandığını söyledi.

1980-1990 ve 2000’li yıllarda Doğru Yol Partisi’nde Cavit Çağlar ile birlikte Bursa ve Gemlik’te siyaset yapan eski siyasileri bir araya getirmek için Çağlar’ı Gemlik’e davet eden Mahmut Solaksubaşı’nın Boksör Restaurat'da ki organizasyona olumlu yanıt veren Cavit Çağlar, eski siyaset arkadaşlarının katıldığı yemekte, Gemliklilerle bir araya geldiler.

Boksör Restaurattaki yemeğe, Kurşunlu Eski Belediye Başkanı Bayram Demir, Küçük Kumla Eski Belediye Başkanı Ömer Bal, İşadamı Zeki Kaptan, İşadamı Hasan Yıldırım, Diş Hekimi Peyami Çağlar, DYP Eski Belediye Meclis üyesi Av. Gökhan Taylan,  DYP Eski Gençlik Kolu Başkanı Berkay Kırmızıay, eski DYP yönetim kurulu üyelerinden Sadullah Uçan, Mustafa Malgılıç, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ergün Efendioğlu, Sinan ve Selim Solaksubaşı, Bursa DYP eski il başkanlarından Işık Uğurtuğ, Hüseyin Çiftliklioğlu, İdris Sevinç, İsmail Aslan, Nuri Karaca, Ayhan Barışcı, Abdullah Biçen, Abdullah Bilaçlı, Fevzi Çağlayan, Feridun Uyruk, Adnan Tosun, Kemal Gemlik, Şükrü Akyollu,  Cavit Çağlar ile birlikte geceye katıldılar.

Yemekte konuşan Mahmut Solaksubaşı, eski arkadaşları ile bir araya gelmek istediklerini belirterek, “Sayın Bakanımız bizi onurlandırdınız. Çok teşekkür ediyorum. Basın yoluyla sizi yakıdan takip ediyoruz. Bu bize ayrıca gurur verdi. Son olay Rusya'daki sizin ödül almanız o ödüle gelinceye kadar geçen zamandaki katkılarınız ülkemiz için inanın inanılmaz boyuttadır.  Şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi çok zor bir noktadan belli bir noktaya taşıdınız. Sağ olun var olun. Bizi bugün mutlu ettiniz buraya geldiniz. Arkadaşlarımız sizi çok özlemiş. İleride bu toplantıları inşallah daha geniş yaparız. Buradaki ekip efsane bir ekip. Rüzgar gibi bir ekip. İnanılmaz bir birbirine bağlı, kalpten gönülden bir başka türlü ekip.” dedi.

Daha sonra söz alan Cavit Çağlar ise konuşmasında şunları söyledi:

“Uzun zamandır arkadaşlarla konuşuyoruz. Gemlik’e Karacabey’e Mustafakemalpaşa’ya gidelim diye eski arkadaşlarımızı bir görelim diye. Zaman bunu engelledi.  Mahmut’u tebrik ediyorum. Bu işi iyi organize etti. Bunu çok daha geniş de yapabiliriz. Binler olur. Bu bir efsane takım. Burada büyüğü, küçüğü yok. Herkes bir neferdi. Beraberce bir siyasi partide mücadele ettik. Başarılı olduk. Halk bize teveccüh etti ve güzel hizmetler yaptık Bursa'mıza.  Şu anda bir siyasi aktivitenin içinde olmayan insanlarız. Dost olarak bir dönem beraber yol arkadaşlığı yapan sizlerle hasret giderme gecesidir bu. Allah bugünü gösterdi bize. Yüzümüzü eğmedik. Hep kafamız dik oldu. Bugün geldik. Sıkıntılar geçirdik. Ama unutacağız, unuttuk. Bizim rahmetli Demirel’den öğrendiğimiz bir tek şey var. “Küsmeyin buuuz edin” derdi. Küsmek yok. Söylediğiniz gibi ülkemizin bizden hizmet beklediği anda bize hizmet etmek nasip oldu. Ama, burada bir şeyi vurgulamadan geçemeyeceğiz. Bizim hizmetimiz bir vatandaş hizmetidir.

Yoksa iki liderin bu işte duruşu, iki liderin bu konuda  özverisi olmasaydı, bu barış zor olurdu. Sağ olsunlar bu iki lideri de tebrik ediyorum. İkisi de şu anda dünya barışı için çalışan iki insan. İki başkan iki cumhurbaşkanı da şu anda dünyanın en iyi lideri. Burada siyaset yok. Şu anda siyaset bizim işimiz değil. Biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemizde huzur istiyoruz. Ülkemizde barış istiyoruz. Dünyada barış istiyoruz. Ve bu akşam da güzel bir barış yemeğidir bu geç kalmış bir yemektir. Bu arada Tevfik Bey’i saygıyla anıyorum. Nur içinde yatsın. Bu akşam eskileri yad edelim, geleceğe güzel bakalım.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28