banner47

Bursa'da Onbinler Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ı Uğurladı

Hakkari Dağlıca'da hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, on binlerce kişinin duaları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa'da Onbinler Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ı Uğurladı
banner3

Kurmay Yarbay Çelikcan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bulunduğu askeri helikopter ile Bursa'ya getirildi. Helikopterden inen ve yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, sıkı sıkıya sarıldığı eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı.



Onbinlerce kişi, hep bir ağızdan, "Şehid'im hakkını helal et bize. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

Ankara'dan Yenişehir Havalimanı'na uçakla, daha sonra da helikopterle Bursa'ya getirilen şehit yarbay için öğle namazını müteakip Mihraplı Camii'nde askeri tören düzenlendi.Şehit eşi doktor Gaye Çelikcan, cenaze ambulansa bindirildiğinde duygulandı. Tabuta sarılan ve metanetini korumaya çalışan Gaye Çelikcan'ın bir ara eşinin fotoğrafını vermek istememesi dikkat çekti.

Cenaze Mihraplı Camii'ne getirildiğinde tekbir sesleri daha da arttı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, şehit yarbay için helallik istediğinde, binlerce kişi, hep birağızdan, "Helal olsun" dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehidin babası Niyazi Çelikcan ile birlikte saf tuttu.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Cenaze daha sonra Mihraplı Cami'sine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdİ.

Protokol mensupları, şehidin ailesine taziyede bulundu. Polisin geniş emniyet tedbiri aldığı törende, "Şehidim, hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları atıldı. Bazı vatandaşların cenaze top arabasına konulduğunda göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.



Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar top arabasının ardından yürüdü. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu.  

Şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan, yarbayın fotoğrafına sarılarak helikopterden indi. Baba Niyazi Çelikcan anne Pamuk Çelikcan ve 95 yaşındaki babanne Dilber Çelikcan da helikopteri karşılayanlar arasındaydı. Aile fertleri de askeri araçla tören alanına götürüldü. 

Bursalılar cenaze töreninde tekbirin yanısıra, "Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Şehidim hakkını helal et bize" sloganları attı.

Bursa'lı Şehidimiz Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın oğlunun gözyaşları yüreklerimizi dağladı bugün... Allah sana ve ailene sabır versin ey şehit oğlu...

Şehit Yarbay'ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı. Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. 

Cenaze Hamitler'deki şehitlikte toprağa verilecek.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze töreni öncesi oluşturulan barikattan geçmek isteyen MHP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay, Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın devreye girmesi ile çözümlendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28