banner47

Adana'daki Facia Sonrası Bursa Mag-Der'den Açıklama

Adana'da meydana gelen yurt yangını faciası sonrası  Bursa MAG-DER'den yazılı açıklama yapıldı.

Adana'daki Facia Sonrası Bursa Mag-Der'den Açıklama
banner3

Adana'da meydana gelen yurt yangını faciası sonrası  Bursa MAG-DER'den yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi : "Aylar önce Konya şimdide Adana , nasıl bir ülkeyiz ki biz tedbirsizlik , ihmal, denetimsizlik, menfaatler yüzünden savaşlardan daha çok insanımızı, yangınlar trafik kazaları, maden kazaları vb olaylarda hayatlarını  kaybediyor. Sorsanız her şeyle ilgili kesin yasa var ,ancak denetim mekanizması ve ceza yaptırımları neredeyse yok.

Bizlere aslında bu konularda çok iş düşüyor, bizler Afet Gönüllüleri olarak Afet Risklerini azaltmak için bulunduğumuz bölgelerde sürekli tespitler yapıp yetkililere bildirmeliyiz. Hatta bildirmekle kalmayıp takibini de yapmalıyız ki, kuruluş amacımıza hizmet etmiş olalım.

Adana'daki yangında kaybettiğimiz 11 evladımız ve 1 eğitmenimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Bizlerin dışında vatandaşlarımızın da duyarlı olup risk olarak gördükleri durumları yetkililere bildirirlerse riskleri büyük ölçüde azaltmış oluruz. Ayrıca devletin ve belediyelerin denetimlerini arttırması gerekmektedir. Şehrimizde şuana kadar ciddi bir risk tarama çalışması yapıldığını zannetmiyoruz.  Alışveriş merkezleri, kamu binaları, okullarımız, büyük ve orta ölçek iş yerlerinin de ciddi anlamda gözden geçirilmesi gerekmektedir. Aksi halde bu gün ki acının adı  Adana yarın Gemlik olması içten bile değildir.

Bizler gönüllü ekipleri olarak kamu tarafından verilecek görev olursa, yapmaya hazırız. Bir kez daha basın yoluyla diyoruz ki gelin şehrimizin afet durumu analizini hep birlikte çıkaralım."

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER