banner47

30 Ağustos Gemlik'te Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te de coşkuyla, onur ve gururla kutlandı. Büyük Zafer’in 94. Yıldönümü Anma Törenleri sabah 09.00´da Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

30 Ağustos Gemlik'te Coşkuyla Kutlandı
banner3

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te de coşkuyla, onur ve gururla kutlandı. Büyük Zafer’in 94. Yıldönümü Anma Törenleri sabah 09.00´da Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Kaymakamlığı adına Bursa Vali Yardımcısı ve eski Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Garnizon Komutanı Pd.Kur.Alb. Namık Kemal Çil ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Atatürk Anıtına çelenkleri sundular. Resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi bir tören düzenledi. CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan tören konuşmasında şu ifadelere yer verdi : "30 Ağustos sadece düşmana karşı elde edilen bir zafer değildir. Aynı zamanda egemenliğimize kavuştuğumuz, içimizdeki düşmanlarımızdan da kurtulduğumuz, Atatürk'ün en büyük eserimdir dediği Cumhuriyetin temellerini attığımız gündür bugün."

Protokol üyelerinin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Eski Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş Törenlere Damgasını Vurdu

Daha önce FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında görevden alınan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık'ın yerine atanan Mustafa Altıntaş, Bursa Vali Yardımcısı olarak görevine devam etmekte. Çok kısa bir süre görev yapmasına rağmen Gemlik tarafından sevilen Altıntaş'ın bugünkü programa Gemlik Kaymakamlığı adına katılması büyük bir sevinçle karşılandı. Programa katılan başta şehit aileleri ve gaziler olmak üzere herkesle tek tek ilgilenen Altıntaş, programı düzenleyen ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese tek tek dolaşarak teşekkür etti. Gemlik'e en çok yakışan kaymakam olan Altıntaş'ın tekrar Gemlik Kaymakamı olarak görev yapması en çok beklenen haberler arasında yer alıyor.

Törenlerin ikinci bölümü öncesinde Gemlik Kaymakamlığı adına Bursa Vali Yardımcısı ve eski Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Zafer Bayramının halkın katılımının sağlandığı kutlama programı ise İskele Meydanı yeni adıyla Demokrasi Meydanı alanında yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Garnizon Komutanı Pd.Kur.Alb. Namık Kemal Çil ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, halkın, gazilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon komutanlığınca görevli Veteriner Binbaşı Umut Çelik tarafından yapıldı sonra Celal Bayar Lisesi öğrencisi, Zafer isimli şiiri okudu. Dojo karate okulu da törene katılan spor kulübüydü.

Resmi Geçit töreni ile 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER