banner47

17 Ağustos Milli Yas Olmalı

Bursa Mag-Der Başkanı Yusuf Yumru 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi yıl dönümü münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

17 Ağustos Milli Yas Olmalı
banner3

Yumru yaptığı açıklamada 1999 senesinde meydana gelen Marmara depreminde Binlerce Vatandaşımız hayatını kaybetmiş ,on Binlerce vatandaşımız yaralanmış , Milyonlarca insanımızın yüreklerine ateş düşmüştür. Depremde hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza Ekip olarak Allahtan rahmet geride bıraktıkları kederli ailelerine sabırlar dileriz. Dileğimiz bu acı olaydan gereken dersi almış olmak ve alınan bu ders sonucunda afetler başa gelmeden riskleri azaltma çalışmalarını yapabilmiş olabilmektir. Milyonlarca yüreğe ateş düşüren Marmara depreminin yıl dönümlerinin Milli yas ilan edilmesi bile bize göre afetler öncesi tedbir almamızı gerektirdiğini hatırlatması açısından bir erken uyarı sistemi görevi yapacaktır, Bu görüşümüzü kampanyaya çevirmeyi kampanya sonucunuda gerekli yasal mercilere iletmeyi düşünüyoruz.

Vatandaşlarımızın ,Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın şunu unutmaması gerekir ,bizler birinci derecede Afet bölgesinde yaşıyoruz ,her an Afet olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız, inşallah hiç bir Afete maruz kalmayız ancak afetlerle yaşamayı da öğrenmek zorundayız. Afet tedbirleri alınırken yaşanacak olan hiç bir ekonomik kayıp bir tek vatandaşımızın hayatından daha önemli değildir.

İlçemizde Belediyemiz başta olmak üzere bütün kurumlarımızın Afet Acil Planındaki hazırlıkları yapması vatandaşımızında kendi yaşam alanlarında gerekli tedbirleri alarak afetler konusunda bilinçlenmesi gerekmektedir.

Gönüllü bir arama kurtarmacı olarak bence  eğitimlerde öğrendiğimiz en güzel şey  '' BİR ÜLKEDE NE KADAR ÇOK ARAMA KURTARMA EKİBİ VARSA O ÜLKEDE O KADAR GERİ KALMIŞLIK VARDIR '' Sözüdür diye bilirim.

17 Ağustos akşamı düzenleyeceğimiz anma yürüyüşüne bütün halkımızı bir kez daha davet ediyoruz. Unutmayınız 17 Ağustos sadece bir derneğin acısı değil bütün insanlığın acısıdır. Yüce Rabbim almış olduğumuz eğitimlere bizleri muhtaç etmemesi dileği ile bütün gemlik halkına afetsiz bir ömür geçirmelerini dileriz.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER