banner47

17 Ağustos Gemlik'te Anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Gemlik'te yürüyüş, saygı duruşu ve dualarla anıldı.

17 Ağustos Gemlik'te Anıldı
banner3

Marmara Depremi'nin 16. yılı dolayısıyla Bursa Mahalle Afet Gönülleri Derneğinin düzenlemiş olduğu etkinlikte, sessiz bir yürüyüş vardı öncesinde, daha sonra Atatürk anıtının önünde günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, hemen ardından Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Bursa Mag-Der başkanı Yusuf Yumru birlikte yaşamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, iskele meydanında lokma dağıtıldı ve dua edildi.

Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, depremin Türkiye'yi derinden etkilediğini belirterek, doğal afetlerin insanları birbirine kenetlediğini söyledi.Ağır yıkımın ardından devlet ve milletin bir araya gelerek çabuk toparlanmasını bildiğini ifade eden Yazıcı, depremin yol açtığı yıkımın izlerinin silindiğini ancak yüreklerdeki acısının taze olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda etkinlik düzenleyen MAG ekipleri, etkinliklerine sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımızı etkinliklerine davet ettiler. 17 Ağustos tarihinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anma ve afetlere dikkat çekmek için yapılan etkinliğin önemine değinen MAG -DER yönetim kurulu, yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Birinci derecede afet bölgesinde bulunmamız nedeniyle, afetlerle yaşamayı, afet olmadan tedbir alabilme bilincini oluşturmak amacıyla kurulmuş olan derneğimizin gerçekleştireceği bu etkinlikle, afetlere dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları, odaları, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra duyarlı vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Anma programı eski İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında ki MAG  Konteynerinin önünde toplanarak, meşaleler eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden saat 20.30 da sessiz yürüyüş ile başladı. Gemlik Meydanında yürüyüş ekibine Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Ercan Barutçuoğlu'nun yanı sıra, Bursa İl AFAD Müdürü İbrahim Tarı, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık eşlik etti. Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından İskele Meydanı’nda hayatını kaybedenler için lokma dağıtıldıktan sonra etkinlik sona erdi.

MAG, bu ay sonu yeni sınıf eğitimlerine başlıyor. Üye olmak isteyenler İskele Meydanı’nda kurulacak standlarda başvuru yaptılar.

 

YALOVA'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Yalovalılar 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenleri düzenlenen bir törenle andı. Deprem zamanında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergide duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER