banner47

Yaşlı bireyler dijital dünya ile tanışıyor

Yaşlı bireyler dijital dünya ile tanışıyor
banner3

İnternet tabanlı uygulamaların kullanımı konusunda Büyükşehir Belediyesi her yaştan vatandaşa destek oluyor. KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hayatını kolaylaştıran desteklerine bir yenisi daha ekledi, 65 yaş üstü vatandaşların dijital dünya ile tanışmasına vesile oldu. Uzaktaki torunları ile görüntülü arama, e-devlet’e giriş, gazeteleri okuma, e-nabız’a giriş, örgü model sayfalarına giriş gibi daha pek çok faydalı uygulamaların kullanımı konusunda belli bir yaşın üzerindeki vatandaşların bağımsız hareket yetileri geliştirmesi hedefleniyor.

DİJİTAL DÜNYAYA UYUMDA ZORLANMAYACAKLAR

Günümüz çağına uyum sağlayabilmekte zorlanan vatandaşlarımızın sorununa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. İnternet ortamında bilgisayar, akıllı telefon, tablet üzerinden vatandaşın hayatında kolaylık sağlayan uygulamaların kullanımı konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirilen hizmette Sağlık ve Sosyal
Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetler Şube Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşın evine gidilerek bire bir web tabanlı uygulamaların nasıl kullanılması gerektiği detaylı bir şekilde anlatılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28