banner47

Gemlikli Futbolcu Yılın 11'inde

Geçen Sezon Bölgesel Amatör Ligde Gemlikspor'da forma giyen genç futbolcu Emre Saki Footalent'in hazırladığı Türkiye geneli yapılan yılın 11'inde yer aldı.

Gemlikli Futbolcu Yılın 11'inde
banner3

Geçen Sezon Bölgesel Amatör Ligde Gemlikspor'da forma giyen genç futbolcu Emre Saki Footalent'in hazırladığı Türkiye geneli yapılan yılın 11'inde yer aldı.

2010 yılında Ömer Koray Uzun, Batur Altınparmak ve Gültekin Onay tarafından kurulan Footalent; Türkiye genelinde Süper Amatör Lig'lerde mücadele eden futbolcular arasından Eynesil Belediyespor'un başarılı sol bek oyuncusu Emre Saki, yılın en iyi 11'ine seçildi.

Scout Ekiplerinin Radarına Takıldı

Türkiye’deki gelecek vadeden oyuncuların keşfedilmesi, sportif ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, olgunlaşma döneminde kariyer hedeflerinin belirlenmesi, bu yolda doğru seçimler yapmaları için desteklenmesi ve dünya standartlarına hazır, etik sporcuların yetiştirilmesini hedefleyen Footalent tarafından yapılan değerlendirmede Giresun Süper Amatör ekiplerinden Eynesil Belediyespor forması giyen Emre Saki yılın 11'inde kendine yer buldu.

Bir Sezonda İki Şampiyonluk

Sezona Konya Karaman 70 Larende Gençlik ve Spor'da başlayan Saki, ilk yarıyı lider olarak bitirmişti. Devre arası bazı ailevi sebeplerden dolayı Giresun ekiplerinden Eynesil Belediyespor 'un teklifini kabul etmiş ve istikrarlı bir sezon geçirip ligi şampiyon bitirmişti. Playoff son maçında rakibine kaybederek şampiyonluğu kaçırmıştı. İlk yarı formasını terlettiği 70 Larende Gençlik ve Spor 'da ligi şampiyon bitirip Bölgesel Amatör Lig Playoff maçında Karaman Belediyespor'a kaybederek üst lige çıkamamıştı. 

Kariyer Patlaması 

Bu sezon gerek ilk yarı 70 Larendespor gerek devre arası geldiği Eynesil Belediyespor sol kanadında oldukça başarılı bir grafik çizen Saki, 9 asist 4 gol ile adeta kariyer patlaması yaparak gerek amatör lig gerek profesyonel liglerdeki kulüplerin transfer listesine girmeyi başardı. Genç futbolcu bu karmaya seçilerek performansının ödülünü almış oldu. 

Transfer döneminin en dikkat çeken isimlerinden biri haline gelen Emre Saki GemlikLife'a özel açıklamalarda bulundu:

"Sezon başı daha önce şampiyonluk yaşadığım Konya Karaman 70 Larendespor tekrar anlaşmıştım iyi bir hava yakaladık ve ilk yarıyı lider bitirdik. Devre arası bazı sepelerden dolayı 70 Larendespor İle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Devre arası bir diğer şampiyonluk hedefi olan Giresun Eynesil Belediyespor ile sözleşme imzaladık ve sezonu lider olarak yani şampiyon bitirdik.

Bu sezon formasını giydiğim iki takımda sezonu şampiyon bitirdi ve playofflarda final maçını yani Bölgesel Amatör Lig biletini kaçırdı. Hayırlısı buymuş demekten başka bir şey gelmiyor dilimizden nasipten öte köy yok. Güzel bir sezonu geride bıraktık bu karmada onun ödülü oldu, beni buraya layık gören başta Footalent ekibine, hocalarıma,  başkanlarıma emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gelecek için bir şey söylemek için daha çok erken, görüştüğüm bazı kulüpler var bunların içinden en hayırlısı hangisi ise değerlendirip  kararımı vereceğim. Hedefim şampiyonluk serime bir yenisini eklemek."

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2017, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER