banner47

Haydi Gemlik, Ela İçin Donör Oluyoruz

5 yaşındaki Eslam Ela'ya lösemi teşhisi konuldu. İlik nakli olması gereken Ela için uygun donör aranıyor.

Haydi Gemlik, Ela İçin Donör Oluyoruz
banner3

5 yaşındaki Eslam Ela'ya lösemi teşhisi konuldu. İlik nakli olması gereken Ela için uygun donör aranıyor. Bunun için de Kızılay'a gidip kan vermek gerekiyor. Kızılay önümüzdeki günlerde Gemlik'tekök hücre bağış kampanyası başlatacak.Bunun için en az 200 kişi olması gerekiyor. Gemlik'te 200 kişiden daha fazla kişinin Ela için donör olacağını biliyoruz.

Orhangazi'de, lösemi teşhisi konulan 5 yaşındaki Eslem Ela Taşçı’ya uygun donör bulunması için kampanya başlatıldı. Orhangazi’de sağlık personeli olan Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin kızı Eslem Ela’ya bir ay önce lösemi tanısı konuldu.

Eslem Ela için gerekli uygun donör bulunması amacıyla Kızılay’ın önümüzdeki günlerde Orhangazi’de kök hücre bağış kampanyası başlatacağı belirtilirken, Bursaspor kulübü, Orhangazispor kulübü ile birçok kurum kampanyalar düzenleyerek herkesi kök hücre bağışına davet ediyor.

GemlikLife'a konuşan Ela'nın anne ve babası, "Bir günde hayatımız değişti, gayet sağlıklı bir çocukken lösemi teşhisi konuldu. Allah korusun bu herkesin başına gelebilir, ama insan canı yanınca anlıyor: Lütfen herkesi gönüllü olmaya davet ediyoruz. Gemlik'in de bu konuda yanımızda olacağını biliyoruz. Elamıza 5 ay süre verdiler. " ifadelerine yer verdiler.

5 AY İÇERİSİNDE UYGUN İLİK BULUNMALI

Anne Tuğçe Taşçı, şu an kızıyla birlikte hastanede olduklarını söyleyerek, herkese çağrıda bulundu: Kızımın aldığı kemoterapilerde değerleri düşmedi. Dünya bankalarında uygun ilik arandı ama hâlâ bulunamadı. Doktorlar bize 5 ay içerisinde uygun iliğin bulunup naklin yapılması gerektiğini söyledi. Şu ana kadar kök hücre bağışında bulunan birçok yurttaş oldu, herkese teşekkür ederiz. Ama ne yazık ki uygun ilik bulunamadı.”

Gemlik'ten EN AZ 200 KİŞİ

Gemlik'ten en az 200 kişilik bir topluluk oluşması halinde Kızılay özel araçlarını Gemlik'e de yollayacak. Yapmış olduğumuz bu haberin altına yorumlarınızı yapabilirsiniz. Haberi sosyal medya hesabınızda paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Amacımız sadece Ela'ya uygun donörü bulabilmek. Haydi Gemlik, 200 değil 20 bin kişi bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER