banner47

Halk Kaybetti Ben Kazandım!

Pazar günü yapılan seçimlerde Bursa'dan bağımsız milletvekili adayı olan ve eşiyle birlikte oy kullandığı sandıktan kendisine sadece bir oy çıktığı iddia edilen Ali Osman Demirtaş(67), seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Halk Kaybetti Ben Kazandım!
banner3

Pazar günü yapılan seçimlerde Bursa'dan bağımsız milletvekili adayı olan ve eşiyle birlikte oy kullandığı sandıktan kendisine sadece bir oy çıktığı iddia edilen Ali Osman Demirtaş(67), seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çıkan sonuca üzülmediğini belirten Demirtaş, çıkan sonuçlardan sonra halkın kaybettiğini buna karşılık kendisinin de kazandığını söyledi. Demirtaş, "İnsanlar neye layıksa Allah onlara müstahak eder. Demek ki böyleymiş, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

'İL GENELİNDE 504 OY ALDI'

1 Kasım’da yapılan erken genel seçimde Bursa'nın tek bağımsız adayı olan Ali Osman Demirtaş il genelinde 504 oy aldı. Aslen Giresunlu olan ve Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası Demirtaş'a seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yoğun ilgi var. Telefonları susmayan Demirtaş’a olan ilginin yoğunluğu ise eşi Ayşe Demirtaş ile birlikte oyunu kullandığı sandıktan sadece 1 oy çıkması. Bu durum Şener Şen’in meşhur Züğürt Ağa filmini akıllara getirdi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Aziziye Köyü'nde bulunan ve kendi adını taşıyan Ali Osman Demirtaş Vakfı'nda zamanını geçiren Demirtaş, seçim boyunca çalışmalarını Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a değerlendirdi.

"İNSANLAR NEYE LAYIKSA ALLAH ONLARA MÜSTAHAK EDER"

Ticaretle uğraştığını ve bugüne kadar 50'den fazla ülkeye gittiğini belirten Demirtaş, adını taşıyan vakfın 2009 yılında kurulduğunu bildirdi. Vakıfta çeşitli illerden gelen toplam 110 zihinsel ve ruhsal hastanın bulunduğunu belirterek, "Burada 60 personelimizle bu hastalarımıza hizmet veriyoruz. Türkiye’deki siyasi partilerin bir takım noksanlıklarını gördüm. Bu vesileyle bir şeyler yapabileceğimi düşündüm. Bunu siyasi partilere katılarak yapabileceğim kanaati oluşmadı. Bunun için bu seçimlerde bağımsız aday olmaya karar verdim. Bugüne kadar birçok işler yaptım. Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptım. Gördüm ki bu noksanlık var. Kusurlu bir seçim sistemi var. En azından Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Memurun Muhakemeti Kanunu'nun değiştirilmesi lazım. Bunu halka anlatmaya çalıştım. Yarın öbür dünyada Allah, 'Kulum sen bu kadar biliyordun neden buna iştirak etmedin.’ demesin diye sosyal sorumluluğumu yerine getirdim. Bu vesileyle bir sandalye ve menfaat beklemedim. Bu nedenle herhangi bir heyecan ve üzüntü duymadım.

'OY KULLANDIĞIMIZ SANDIKTAN 38-40 OY ÇIKTI'

Seçim sonuçlarını televizyondan takip etmedim. Seçilirsem zaten ortaya çıkacağını biliyordum. Bu vesileyle halk kaybetti, ben kazandım. İnternet sitelerine ne kadar oy aldığıma da bakmadım. Şayet seçilmiş olsaydım halkıma hizmet edecektim. Ama şimdi kendime ve vakfıma hizmet edeceğim. Böyle münasip görmüşler. Bazı televizyonlarda 1 oy çıkmış şeklinde yanlış beyanlarda bulunmuşlar. Bunlar yanlış bilgilerdir. Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre oy kullandığımız sandıktan 38-40 oy çıktığını ifade ettiler." diye konuştu.

Seçim sonuçları açıklandığında heyecan duymadığına ifade eden Ali OsmanDemirtaş, "Çünkü benim amacım halka hizmet etmekti. Kaybetmekten üzüntü duymadım. Kazanmaktan da heyecan duymazdım. Memleketimiz için hayırlı olsun. İnsanlar neyle layıksa Allah onlara müstahak eder. Demek ki böyleymiş hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"TOPLAM 24 MİTİNG YAPTIM"

Seçim öncesi Bursa’da 500 köye gittiğini ve 17 ilçede konuşma yaptığını aktaran Demirtaş, şöyle devam etti: "24 kez miting yaptım. Kahvehanelerde konuşma yaptım. Halka bunları anlatmaya çalıştım. Bunları yaparken yalnızdım. Bunu gece gündüz icra ettim. Halk münasip görmemiş, halkımıza da teşekkür ediyorum. Bana telefon açıp mitinge katılmayacağını ancak oyunu vereceğini söyleyen insanlar oldu. Mitinglerime çok katılım olmadı. Ben kazanmadıktan sonra 1 oyda alsam da 1 milyon oy alsam da önemi yok. Benim kaç oy alacağım önemli değil. Halkım bana görev vermediği için işimin başındayım. Onlara bunun için teşekkür ediyorum."

"En büyük destekçim Yaradanım'dı. Her şeyimi tek başıma organize ettim." diyen Ali Osman Demirtaş, "Hiç kimseden destek görmedim. Eşimin bana oy vermemesi anormallik olur. Gemlik’ten beni tanıyan kişiler oy vermiştir. Ben halka hizmet etmek için yola çıktım, ama halk beni buna münasip görmemiş. Halkıma çok teşekkür ediyorum. Eğer ki bizi milletvekili seçselerdi onlar kazanacaklardı, şimdi ben kazandım. Hepsi bu kadar." (sondakika.com dan alıntı)

 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER