banner47

Gemlik’te tabela krizi!

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatının Ahmet Dural Meydanı Akmanlar Pasajına astığı Belediye Başkan adayları Mehmet Uğur Sertaslan’a yönelik, “”Uğurlu Gelecek, Uğurla Gelecek” tabelası siyasi krize neden oldu.

Gemlik’te tabela krizi!
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatının Ahmet Dural Meydanı Akmanlar Pasajına astığı Belediye Başkan adayları Mehmet Uğur Sertaslan’a yönelik, “”Uğurlu Gelecek, Uğurla Gelecek” tabelası siyasi krize neden oldu.

Gemlik Belediyesinin mülkiyeti belediyeye ait olduğu gerekçesiyle indirilmesini talep ettiği tabelayı CHP İlçe yönetimi kendisi indirdi. CHP’lilerin tepki gösterdiği tabelanın indirilmek istenmesiyle ilgili açıklamayı CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan yaptı.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçenin çeşitli yerlerine hazırladıkları görsellerin, Belediye Başkanında rahatsızlık vermesine anlam veremediklerini ifade eden Mehmet Uğur Sertaslan, “Kötü, çirkin, çatışma ortamı yaratmasın diye tabelayı kendimiz indiriyoruz. Ancak söz konusu pasaj gibi tam karşı da belediye reklamlarının yer aldığı panonun olduğu arsa da mahkemelik. Buna rağmen Belediyenin reklamları devam ederken, bizim görselimize tahammül gösterilmedi. Kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıl önce kamulaştırılan pasajın, mülkiyet sahibinin açtığı davayı kazanması üzerine mahkeme sürecinin devam ettiğini anlatan CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, “400 bin lira kamulaştırma bedeli ödemişler. Mülkiyet sahibi dava açmış ve bunu kazanmış. Belediye tapusunu üzerine aldığı için mülkiyet hakkını kendinde görüyor. Mülkiyet sahibine kamulaştırma bedelini faiziyle öde demişler. Bunu da kabul etmiş. Ancak konu temyize gönderilmiş. Biz mülkiyet sahibi ile anlaştık. Zaten ilçenin genelindeki bütün görsellerimizi mülkiyet sahipleri ile anlaşarak yapıyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüştüklerini ve hiç birinin konudan haberdar olmadığını vurgulayan Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın, güzel ve huzurlu giden seçim sürecini minik şeylerle yokuşa sürdüğünü iddia etti. Çatışma ortamı olmaması için tabelayı kendilerinin indirdiğini açıklayan Sertaslan, parti üyelerine ve emniyet mensuplarına da teşekkür ederek, “Uğurlu Gelecek, Uğurla Gelecek” sloganıyla seçim çalışmalarına çatışmasız ve ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi. Mehmet Uğur Sertaslan ve Cemil Acar’a belediye meclis üyeleri, partililer ve bazı vatandaşlar da destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER