banner47

Bıyıklı: “Gemlik’e Hizmet Etmek İstiyorum”

Gemlik’in siyasetinin konuşuldu canlı yayın programı Kulis’in bu hafta konuğu Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr.Adnan Bıyıklı oldu.

Bıyıklı: “Gemlik’e Hizmet Etmek İstiyorum”
banner3

Gemlik’in siyasetinin konuşuldu canlı yayın programı Kulis’in bu hafta konuğu Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr.Adnan Bıyıklı oldu.

Bıyıklı, programın başından sonuna kadar Gemlik için hizmet etmek istediğini özellikle vurgulaması dikkat çekti.

“Ben parti parti gezmiyorum yerimde duruyorum”

2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı olan, 2018 yılında İyi Parti’nin Gemlik İlçe Teşkilatını kuran ve ardından İyi Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterilip ardından CHP ile ittifak yapılması sonrası neye uğradığını şaşıran Bıyıklı, tüm bu süreçleri değerlendirdi. “Öncelikle benim parti parti gezen bir kişi olmadığımı belirtmek istiyorum. Ben yerimde duruyorum. Türkiye’de durağan bir siyasi ortam yok. Önceki cumhurbaşkanlığı seçim döneminde ‘Ekmek için Ekmeleddin’ diyen MHP ve CHP birlikteliği vardı. Şuanda iki ayrı ittifakın içerisinde olan bu partiler, o dönemde birlikte ortak aday çıkarmışlardı. O ortak adayı desteklediler. 24 Haziran seçim döneminde ise AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifak içerisine girdiler. O yüzden burada parti parti gezen ben değilim, partiler geziyor bir oraya bir buraya.” diye konuştu.

“Ortak payda Gemlik’te buluştuk”

Adnan Bıyıklı; ”Ortak payda Gemlik olduktan sonra söylemler de bir olmalıdır. Siyasi partilerin ve adayların bir çizgisi olmalıdır. Şu anda kimse çizgiyi tarif edemiyor. Olması gereken şehircilik için, ortak payda Gemlik’te buluştuk” dedi.

 

Programda adeta içini döken Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Adnan Bıyıklı, 11 yıl önce bir telefon sonrasında bir siyasi partinin il yönetim kurulu üyeliği ve Gemlik’te Belediye Başkan aday adaylığı ile başladığı siyasi kariyerinin 2014’te MHP’de Belediye Başkan Adayı olarak devam ettiğini anlattı. İYİ Parti Gemlik’te kurucu Başkanlık yapmanın kendi fikri olmadığını, Yüksel Yılmaz’ın ısrarı ile bu görevi kabul ettiğini açıklayan Bıyıklı, sonraki süreci kendisinin de anlayamadığını ifade etti. “Siyaseten niçin engellendim? Bunu ben de merak ediyorum. Milletvekillerinin gelmesi, elimi aday olarak kaldırmalar, sonra bir takım oyunlar. Bunları anlamak mümkün değil. Ben kaldırdığım eli indirmem. Siyasetçi misiniz, soytarı mı belli değil” diyen Adnan Bıyıklı, Saadet Partisi adaylık sürecini de paylaştı.

“Yandaş bir zümrenin değil, Gemlik’in belediye başkanı olacağım.”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve Yöneticileriyle görüştüğünü, SP Genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile de 20 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığını vurgulayan SP Gemlik Belediye Başkan Adayı Adnan Bıyıklı, yandaş, bir zümrenin, bir grubun değil, Gemlik’in Belediye Başkanı olacağını yineledi. Bıyıklı, Gemlik’in 40 yıldır birbirine danışılarak olan bir şehir olmadığını, herkesin kafasına göre takıldığını öne sürdü. STK, Akademik Kuruluşlar ve halkla birlikte herkesin katkı koyduğu çalışmalar yapacaklarını iddia eden Bıyıklı, projelerinden birisinin Gemlik girişi düzenlemesi olacağını, bir şekilde bunu hayata geçirerek, Gemlik’i bir değil, iki giriş yaparak ilçeye yakışır bir giriş yapacakları sözünü verdi.

Toplu Konut yapımını da saçmalık, abuk proje olarak nitelendiren Adnan Bıyıklı, beş yıl önce yerinde dönüşüm dediklerini, şimdi iktidarın da aynı yere geldiğini hatırlattı. Hırsları bulunmadığını, hiçbir siyasi parti ve adayıyla da sorunu olmadığını açıklayan Adnan Bıyıklı, doğru şehircilik; örnek sahil şehri gibi projelerini masaya yatırdı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2019, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28