banner47

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Unutulmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları öncülüğünde yüzlerce parti mensubu, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve öldürülen basın çalışanları için yürüdü.

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Unutulmadı
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları öncülüğünde yüzlerce parti mensubu, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve öldürülen basın çalışanları için yürüdü.

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve basın şehitleri, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle anıldı. 

Uğur Mumcu'nun evinden çıkarken uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 25 yıl dönümü, Gaffar Okkan'ın fâili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülüşünün 17.yıl dönümü olan 24 Ocak'ta Kayıkhane'den başlayan yürüyüşe, Chp Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, Gemlik CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Sertaslan, CHP Gençlik Kolları, kadın kolları, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kortej, "Özgür basın susturulamaz", "Katiller bulunsun, hesap sorulsun," "Kalbimiz Afrin'de", " şeklinde slogan atarak İskele Meydanına kadar yürüdü.

CHP eski İlçe Başkanı, Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, yaptığı konuşmada, “Bugün Afrin’de bizim adımıza  teröristlerle savaşan kahraman Türk askerlerini Gemlik adına selamlarımızı yolluyorum.” dedi. 

Daha sonra, geçtiğimiz yıl hain bir saldırı sonucu öldürülen CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Aksoy’un Uğur Mumcu’nun öldürülmesi üzerine yaptığı bir konuşması dinletildi.

Ardından, günün önemini belirten konuşmasını CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Suat Ülgen konuşma yaptı.

Ülgen konuşmasına sınır ötesinde başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başladı.

Ülgen konuşmasında, 24 Ocak 1993 tarihinde araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun evinin önün deki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bir bombanın patlatılması ile öldürülmesi üzerinden 25 yıl geçtiğini, Gaffar Okkan’ın ise 24 Ocak 2001 de kimsenin gitmediği Diyarbakır görevi kabul ettiğini ve terörle ilgili yaptığı çalışmalar ile takdir topladığını, halk ile kurduğu ilişki sonucu birlik ve beraberlik sağladığı belirtilerek, tutulduğu bir çapraz ateş sonucu teröristlerce kahpece öldürüldüğünü anımsattı.

Ülgen, “Aradan geçen uzun süre içinde cinayeti azmettirenlerin ortaya çıkarılmamış bir demokrasi ayıbı olarak düşünüyoruz. Gaffar Okkan, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcular’ı, Türkan Saylanlar’ı ve onlarca diğer aydınımızı, Gezi parkı direnişçi gençlerimizi, Silivri ve Hasdal zindanlarında ki yurtseverleri bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz” dedi

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER