banner47

Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi Temeli Atıldı

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan “Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi’nin” temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi Temeli Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan “Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi’nin” temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gemlik Atatürk İlkokulu arkası, Paşa Konağı yanındaki eski jandarma lojmanlarının olduğu bölgede yapılacak olan Aile Sağlık Merkezi’nin, Balıkpazarı, Halitpaşa, Demirsubaşı, Kayhan, Orhaniye ve Yeni Mahallelere hizmet vereceği vurgulandı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi’nin yıl sonunda hizmete gireceğine dikkat çekerek, bu yıl temelini attıkları dördüncü sağlık merkezinin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Gemlik Belediyesi “Şifa Hatun” Aile Sağlık Merkezinin temel atma törenine, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, sivil toplum örgütü yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2018 yılını atılım ve yatırım yılı yaptıklarını bir kez daha anımsatarak, her hafta Cuma günü devam ettirdikleri temel atma ya da açılış programlarını sürdürmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. Önümüzdeki hafta da Cumhuriyet mahallesi İbni Sina Aile Sağlık Merkezinin açılışını yapacaklarını ifade eden Refik Yılmaz, Kumla Mahallesinde PTT binasının olduğu yeri de kamulaştırarak, buraya sağlık merkezi, PTT binası ve Halk Eğitimi Merkezi binası yapacaklarını müjdeledi. “Gemlik Belediyesi okullar yapıyor, okullar yeniliyor, yollar yapıyor, sağlık merkezleri, camiler, spor tesisleri ve parklar yapıyor” diye konuşan Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi Toplu Konutların ilk etabının yanı sıra Devlet Hastanesi’nin açılışlarının da Mayıs ayında yapılacağını söyledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan’da, Büyükşehir Belediyelerinin ancak yapabileceği yatırımların Gemlik Belediyesi tarafından yapıldığına vurgu yaptı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibini tebrik eden Zekeriya Birkan; hükümetin de sağlıkta devrim, eğitimde de reform üzerine reform yaptığını belirtti. 2002 yılında iktidara geldiklerinde bütçenin 110 milyar olduğunu hatırlatan Birkan, “2018 yılında sadece Sağlık yatırımlarına 130 milyar lira ayırdık. Geldiğimiz nokta budur. Gemlik Modern Devlet Hastanesinin açılışını da bir ay içinde yapacağız, Gemlik’e ve bölgeye 5 yıldızlı otel kalitesinde modern bir hastane kazandırdık” dedi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, boşaltılan jandarma eski lojmanları bölgesinde kümeslikler olduğunu belirterek, “Şimdi Gemlik Belediyesi sayesinde buraya önemli bir sağlık tesisi kazandırılıyor. İnsan odaklı yatırımların devam ediyor olması hepimizi mutlu ediyor” diye konuştu. Gemlik İlçe müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın dualarının ardından aile sağlık merkezinin temeline ilk harç konuldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER