banner47

Rehin Alınan Gemlikli Gümrükçü Serbest Bırakıldı

Hakkari Üzümlü ve Van Kapıköy'de PKK tarafından kaçırılan 20 gümrük muhafaza memuru serbest bırakıldı. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, yaptığı açıklamada "Heyetimiz gümrük memurlarını bu sabah aldı. Şu an dönüş yolundalar" dedi.

Rehin Alınan Gemlikli Gümrükçü Serbest Bırakıldı
banner3

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akibetlerinden haber alınamayan, aralarında Gemlikli olan Kemal Süha Özer'inde bulunduğu 10 görevlinin ardından Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden 21 Ağustos günü dönen 10 gümrük memuru PKK tarafından kaçırılmıştı.

Reuters, Fırat Haber Ajansı'ndaki haberde de PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin açıklamasına yer verilerek, PKK militanlarının memurları sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir heyete hazırlanan protokol ile teslim ettiğini belirtti. 

DÖNÜŞ YOLUNDALAR
Gümrük muhafaza memurlarının kurtarılması için İHD ve KESK'e bağlı Büro Sen'den oluşan bir heyet gectiğimiz cuma günü devreye girdi. İHD Genel Başkanı Türkdoğan, İHD Genel Başkanı Raci Bilici'nin başkanlığını yaptığı heyetin bu sabah gümrük memurların Kuzey Irak'ta alındıklarını belirtti. Türkdoğan, heyetin memurları bu sabah teslim aldıklarını belirterek "Heyet beraberindekiler ile birlikte yola çıktı. Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmalarını bekliyoruz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28