banner47

Özgür Aksoy Meclis’te de Anıldı

4 Temmuz’da uğradığı hain bir silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren CHP’li Belediye Meclis üyesi Avukat Özgür Aksoy, Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan ilk oturumunda da saygı, dua ve taziyelerle anıldı.

Özgür Aksoy Meclis’te de Anıldı
banner3

4 Temmuz’da uğradığı hain bir silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren CHP’li Belediye Meclis üyesi Avukat Özgür Aksoy, Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan ilk oturumunda da saygı, dua ve taziyelerle anıldı.

CHP’li meclis üyesi Emir Birgün Özgür Aksoy’un fotoğrafını taşıyarak, oturduğu sıraya bıraktı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri, Belediye daire müdür ve amirlerinin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da Özgür Aksoy’un meclisteki sırasına karanfil bıraktılar. Törene Özgür Aksoy’un kardeşleri Onur ve Önder Aksoy’da katıldı.

Hunharca bir saldırı sonrası hayattan kopartılan Özgür Aksoy’suz bir oturumu açmanın zor olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu menfur saldırının haklı hiçbir gerekçesinin olamayacağını söyledi. Aksoy’un yokluğuna alışmanın mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, hem Özgür Aksoy’a hem de şehit polis memuru İdris Büyükdönmez’in ruhlarına Fatiha okunmasını istedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu, insan odaklı, partiler üstü siyasete yakışan saygın Meclis üyesi Özgür Aksoy’u , “ilkeli, sevecen, hukuk ilkelerine bağlı, beyefendi ve saygılı” bir insan olarak nitelendirdi. MHP’li Osman Doğan, toplumdaki cinnetin geldiği noktada son kurbanların Özgür Aksoy ve Polis Memuru İdris Büyükdönmez olduğunu söyledi. CHP’li Emir Birgün’de, parlementodaki pekçok grup sözcüsünden çok daha iyi bir gurup sözcüsü olan Özgür Aksoy’un yerinin doldurulmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Onu oralarda hayal ediyor, oralarda görüyordum ama olmadı” dedi. MHP’li Mahmut Solaksubaşı’da Aksoy’un adının yaşatılması için proje hazırlanması gerektiğine işaret etti. Duygusal konuşmaların ardından başlayan belediye meclisi Temmuz ayı ilk oturumunda ilk olarak teklifler masaya yatırıldı.

Özgür Aksoy ve İdris Büyükdönmez’in isimlerinin Balıkpazarı 1 nolu ve Balıkpazarı 2 nolu caddelere verilmesi önergesi komisyonlara gönderildi. Özgür Aksoy’dan boşalan Hukuk Komisyonuna CHP’li Mert Dimili getirildi. Yaklaşık iki buçuk saat süren belediye meclisinde komisyon raporları da okunarak karara bağlandı. Temmuz ayı ikinci oturumu 13 Temmuz Perşembe günü saat 17 de gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER