banner47

MSC Medlog İşçileri Cumhurbaşkanına Mektup Gönderdi

Sendikaya üye olduktan sonra işverenleri tarafından işten çıkartılan MSC Medlog işçileri yaşanılanları ve yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak için toplu olarak mektup yolladılar.

MSC Medlog İşçileri Cumhurbaşkanına Mektup Gönderdi
banner3

Sendikaya üye olduktan sonra işverenleri tarafından işten çıkartılan MSC Medlog işçileri yaşanılanları ve yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak için toplu olarak mektup yolladılar. Seslerini duyurmak için haklarını aramak için eylemlerine hız kesmeden devam eden işçiler son olarak bu seferde PTT Gemlik şubesine giderek toplu olarak mektup yolladılar. 

İşçilerin yazdığı mektuplarda şu ifadelere yer verildi :

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan;

Bizler, MSC/ Medlog Lojistik’te Anayasal Hakkımızı kullanarak DİSK/ Nakliyat-İş Sendikasına üye olduğumuz için işten atılan işçileriz.

MSC/ Medlog Lojistik,  İstanbul, Gebze/Kocaeli, Gemlik/Bursa, Mersin, İskenderun, İzmir ve Samsun’da olmak üzere toplamda 13 bölgede, 600 işçiyle Konteyner taşımacılığı  alanında faaliyet göstermektedir.

Büyük çoğunluğumuzun şoför olduğu firmada aylık ücretlerimiz asgari ücretin neti olan 1,300,00 TL’dir. MEDLOG Lojistik işvereni 4857 Sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelikler de ki düzenlemelere uymamakta,  uzun çalışma saatleri ile çalıştırılıyoruz. Buna karşılık fazla mesai ücretlerimiz ödenmemekte angarya olarak yasadışı çalıştırılmaktayız.

Aldığımız ücretlerin azlığı ve çalışma koşulların ağırlığından dolayı anayasal ve yasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımız kullandık.

Çok kısa zamanda da yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Sendikamız yetki tespiti için başvuru yapmıştır

Ancak sendikaya üye olduğumuzdan haberdar olan işveren İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Mersin illerinde çalışan toplam 140 işçi arkadaşımızı keyfi ve haksız bir şekilde işten atmıştır. Çalışmak için işyerimize gittiğimizde iş başı yaptırılmamış, iş verilmeyerek bekletilmiş, ardından toplu bir şekilde çıkışlarımız verilerek kanunsuz bir şekilde lokavt yapılmıştır. Bu yapılırken sendikamızdan istifa etmemiz için baskılar yapılmış, e-devlet şifrelerimiz istenmiş e-devlet şifresini vermeyen ve sendikadan istifa etmeyen arkadaşlarımız işten atılmıştır. İşten atılan tüm bölgelerdeki sendika üyesi arkadaşlarımızla birlikte işlerimize geri dönmek ve anayasal hakkımız olan sendika üyeliğimizin tanınması için işyerlerimizin önünde 50 gündür beklemeyi sürdürmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Sendikaya üye olmanın anayasal ve yasal bir hak olduğunu bilmekteyiz. Ancak İşveren sendikalaşmamıza karşı, kanunsuz bir şekilde lokavt yapmıştır. Bu aynı zamanda yasalara aykırıdır ve suçtur. Bizim tek amacımız var, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olarak çalışmak, evimize, çocuklarımıza bir dilim daha fazla ekmek götürmek istiyoruz. Bizim davamız ekmek davasıdır. Bu nedenle de olaysız bir şekilde demokratik taleplerimizi dile getirerek İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin ve Kocaeli illerinde işyerlerimizin önünde beklemekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

OHAL gerekçe gösterilerek bazı bölgelerde Valilik Makamı tarafından hukuksuz, keyfi bir şekilde işten çıkartılan bizlere, işyerleri önünde beklerken müdahale edilmektedir.

Bizler biliyoruz ki, OHAL’in demokratik hak ve özgürlüklerin kullanımına engel olmayacağı Sayın Başbakanımız ile İçişleri Bakanımız tarafından açıklanmıştı.

Ancak, Bursa Valiliği MSC/ Medlog Lojisitğin Gemlik’te bulunan  işyeri önünde anayasal hakkımızı kullanmamızı yasaklamıştır. Ardından tüm ilde gösteri ve basın açıklaması yapılması yasaklanmıştır. Hal böyle olunca Anayasal ve yasal hakkımız kullandığımız için işten atılan biz işçiler, hakkımız nasıl arayabiliriz?

İşten atılan biz işçiler, Bursa Valiliğinden, 2935 sayılı OHAL Kanununa göre illerde Valiliklerin işten çıkarmaları erteleme iznine bağlı olması hakkını kullanmasını beklerdik.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Anayasal hakkımız olan örgütlenme ve sendikaya üye olma, hak arama mücadelemize herhangi bir müdahale olmaması ve atılan işçileri işe sendikalı olarak geri alınması için gereğinin yapılmasını arz ederiz. Saygılarımızla.

MSC/Medlog Lojistik İşçileri Adına

Bursa Gemlik’te İşten Atılan MSC/Medlog Lojistik İşçileri

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER