banner47

Mesleki Eğitimlerde Yeni Dönem

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Toplantısı yapılacak.

Mesleki Eğitimlerde Yeni Dönem
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Toplantısı yapılacak.

GTSO'dan yapılan açıklamada 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiği belirtilirken, kanunda yapılan değişiklik öncesi belirlenen 40 Meslekte alınan tüm mesleki eğitim sertifikalarının geçersiz sayıldığı bildirildi.

14 Temmuz Perşembe günü GTSO salonunda yapılacak olan bilgilendirme toplantısı hakkında yapılan açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 48 meslekte, (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler)  mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016’dan sonra idari para cezası uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri “İşsizlik Sigortası Fonundan” sağlanacak.

TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Odamız işbirliği ile gerçekleştirilecek

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28