banner47

Mehmet Taşpınar Dualarla Anıldı

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden, Umurbey Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin kurucusu, müzisyen Mehmet Taşpınar'ın 40 mevlidinde sevenleri yalnız bırakmadı.

Mehmet Taşpınar Dualarla Anıldı
banner3

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden, Umurbey Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin kurucusu, müzisyen Mehmet Taşpınar'ın 40 mevlidinde sevenleri yalnız bırakmadı.

Umurbey Çarşı Camii'nde okutulan mevlide Taşpınar'ın ailesi, sevenleri ve öğrencileri katıldı.

Mevlid sonrasında herkese lokma dağıtılırken Mehmet Taşpınar'ın eşi Dilek Taşpınar, "Dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Mehmet Taşpınar Kimdir?

1951’de Kastamonu’da doğdu. 1969’da Kastamonu Göl İlkögretmen Okulu’nu, 1972’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi.
1972 - 1979  yıllarında Giresun Kız İlköğretmen Okulu ve Giresun Eğitim Enstitüsü’nde, 1979 - 1990 yıllarında da Gemlik Lisesi’nde Müzik Öğretmenliği yaptı. 1983-1985 yıllarında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde keman dersleri verdi.

1990’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak, Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne sanat dersleri öğretmeni ve bölüm başkanı olarak atandı. 1991’de Gazi Eğitim Fakültesi’nde lisans tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaptığı yüksek lisans eğitimini 1994 yılında bitirdi. Kuruluşunda görev aldığı Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği Çocuk Korosu’nu ve bu koroya eşlik eden orkestrayı çalıştırdı. Müzik eğitimine yönelik beste ve düzenleme çalışmalarına yaşamı boyunca devam etti. 
Bir çok ulusal ve uluslararası sanat festivallerinde konserler yönetti, televizyon programları gerçekleştirdi. Ayrıca, Umurbey Kültür Sanat ve Turizm Derneği bünyesindeki Türk Sanat Müziği koro şefliği görevini de sürdürmüştü. 

GemlikLife Ailesi olarak biz de tekrar değerli Hocamız Mehmet Taşpınar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28